Enschede Marathon: Bereid je voor op een dag vol sport en gezelligheid!

12 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op zondag 21 april staat Enschede in het teken van de jaarlijkse Enschede Marathon. Dit sportevenement trekt jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers naar de stad. Hier is alles wat je moet weten over deze sportieve dag.

Geen koopzondag maar loopzondag

Op 21 april geldt geen koopzondag in Enschede. De binnenstadswinkels zijn gesloten vanwege de marathon. Alleen supermarkten mogen vanaf 12.00 uur open zijn. Dus plan je winkelactiviteiten op een ander moment en moedig de lopers aan langs het parcours, of beter nog, doe zelf mee!

Bereikbaarheid

Tijdens de Enschede Marathon is de stad minder goed bereikbaar dan normaal. Langs het parcours worden afzettingen geplaatst, waardoor sommige wegen tijdelijk niet toegankelijk zijn voor verkeer. Het parcours is opgedeeld in vier zones om de duur van de afzettingen zo kort mogelijk te houden. Verkeersregelaars zullen je begeleiden bij de doorsteekpunten. Bekijk de kaart van het parcours en de oversteekpunten op www.enschedemarathon.nl/bereikbaarheidexterne-link-icoon.

Openbaar vervoer

NS zet extra treinen in vanuit Amsterdam en Rotterdam, waardoor Enschede nog beter bereikbaar is. Ook de bussen van RRReis rijden volgens een aangepaste dienstregeling. Check dus jouw reisapp voor actuele informatie.

Kom aanmoedigen of doe mee!

Naast de reguliere afstanden biedt de Enschede Marathon dit jaar weer diverse activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de 2 van Enschede, een parcours dat geschikt is voor alle niveaus. Voor de jongste sportievelingen zijn er maar liefst 9 kidsruns verspreid over de stad. Dus kom vooral kijken en geniet van een dag vol sportiviteit en gezelligheid!

Enschede Marathon app

De Enschede heeft ook een app. Hier vind je allerlei handige informatie. Ook kun je jouw vrienden, familie of collega’s volgen in de app. Zodat je niets hoeft te missen van hun sportieve prestatie. De app is te downloaden in de App Store of Google Play Store. Of ga naar enschedemarathon.nl/enschede-marathon-appexterne-link-icoon voor meer informatie.

Mis dit sportieve hoogtepunt van Enschede niet en maak er samen met ons een onvergetelijke dag van!