Feestelijke afsluiting project Dorpsplein Usselo

12 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Ontzettend mooi. Gaaf. Ziet er strak uit. Lovende woorden klonken donderdagmiddag 11 april bij de afsluiting van het project “Dorpsplein Usselo”. Na jaren van hard werken is het Dorpsplein Usselo nu officieel klaar.

De dorpskern van Usselo onderging een ware metamorfose. Bestrating, straatverlichting en het plein zijn aangepast. Het plein is een gezellige, levendige pleisterplaats geworden met een ijsverkooppunt, een streekwinkel en lunchplek met terras (Hannink’s Dientje). Vele bezoekers weten de weg naar het mooie plein al te vinden. 

Aanleg nieuwe N18

Door de aanleg van de nieuwe N18 in 2017-2018 nam het verkeer door de dorpskern van Usselo af, en werd het mogelijk de ruimte opnieuw in te richten.

Een aantal genodigden verzamelde zich donderdag op het plein. Samen stonden ze daar even stil bij wat er is bereikt. Herman Tabor, voorzitter van de Buurtkring Usselo, stadsdeelwethouder Harmjan Vedder (West), en aanjager van project, Miranda Meerman, namen kort het woord.  

Verrijking voor Usselo en de omgeving

“Ontzettend mooi dat het een plek is geworden waar je niet meer doorheen rijdt, maar waar je stopt, en waar je ook graag wilt stoppen”, zei wethouder Harmjan Vedder. De sprekers bedankten alle “kanjers” die hebben meegewerkt aan het fantastische plein. “We hebben dit met elkaar gedaan”, zei Miranda Meerman.