Fiets verwijderd bij station

Het station staat vol met fietsen. Om genoeg ruimte te houden, verwijderen we regelmatig fietsen die er te lang staan. We noemen dit ook wel weesfietsen. Ook halen we fietsen weg die niet in de stallingen of parkeervakken staan.

Wat moet u weten

Een fiets die langer dan 28 dagen ongebruikt in de stalling bij een station staat, krijgt een label. De eigenaar heeft dan 2 dagen de tijd om de fiets op te halen. Gebeurt dit niet, dan verwijderen we de fiets en brengen deze naar Het Depot. Daar kan de eigenaar de fiets ophalen. 

Fout geparkeerde fietsen verplaatsen we naar het veld tussen de fietsflat en de Prinsessetunnelexterne-link-icoon. Na 28 dagen gaan ook deze fietsen naar Het Depot.

Kijk of uw fiets op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon staat. Als dat zo is, dan kunt u uw fiets tegen een vergoeding van € 12,50 ophalen bij Het Depot. U kunt alleen contant betalen. Neem bij het ophalen van de fiets mee:

Bij Het Depot zijn geen kijkdagen.

Adres en openingstijden Het Depot

  • Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur
  • Adres: Euregioweg 310, Enschede 
  • Bel 053 - 481 80 08

Vindt u uw fiets niet op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon, dan kan uw fiets gestolen zijn. We raden u dan aan om aangifte te doen bij de politie.

Nieuwe eigenaar

Fietsen die na 3 maanden nog steeds bij Het Depot staan, krijgen een opknapbeurt en een nieuwe eigenaar. Ze gaan naar maatschappelijke doelen. Fietsen die in een slechte staat zijn, worden 14 dagen bewaard. Bij Het Depot kunt u geen fietsen kopen.