Gratis water tappen op nog meer plekken in Enschede

05 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Enschede heeft op dit moment 3 watertappunten. Aan de Oude Markt, het Stationsplein en het Ei van Ko. Naar aanleiding van een initiatief van gemeenteraadslid Nicole Workel breiden we dit aantal uit met nog eens 20 nieuwe watertappunten. In totaal komen er 25 nieuwe openbare watertappunten in en rondom de stad. Het watertappunt op het Van Heekplein is de eerste in de reeks. Wethouder Leefomgeving Marc Teutelink nam deze vandaag samen met Sportaal en basisschoolkinderen officieel in gebruik.

Stimuleren sporten en bewegen

De watertappunten worden geplaatst bij ontmoetingsplekken en langs speel- en sportlocaties, wandel- en fietsroutes en in parken. De watertappunten stimuleren jong en oud om te sporten en bewegen in de openbare ruimte, het gebruik van water als alternatief voor sportdranken en een gezonde(re) leefstijl. 

Van Dorpsplein Lonneker tot in het Wesselerbrinkpark 

Op korte termijn komen er ook watertappunten op het Dorpsplein Lonneker, in het Van Heekpark, in het Wesselerbrinkpark en in het Volkspark. Later dit jaar volgen er verspreid over de stad nog meer locaties. Als gemeente streven we naar een goede spreiding van de watertappunten over de gehele stad.