Hoe Nicole kunst met Enschede verbindt

27 maart 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Nadat Nicole de wereld had rondgereisd, verschillende dingen had meegemaakt en ook nog eens werd afgekeurd voor haar werk, ontstonden er verschillende emoties. Dit gaf haar de drang om van zich af te schilderen.

Vroeger vond Nicole Schiffers schilderen niets. Dat kwam omdat haar vader veel schilderde. Nicoles vader maakte mooie schilderijen, zelfs voor het koningshuis. Veel mensen waren jaloers omdat hij zijn geld verdiende met kunst. Dat was voor Nicole juist een reden dat ze niets van kunst wilde weten.

Nadat Nicole de wereld had rondgereisd, verschillende dingen had meegemaakt en ook nog eens werd afgekeurd voor haar werk, ontstonden er verschillende emoties. Dit gaf haar de drang om van zich af te schilderen. 

‘’Ik had al weleens voor de lol getekend en geschilderd en veel mensen zeiden dat ik er iets mee moest doen. Volgens hen heb ik talent. Dit was het moment om er mee aan de slag te gaan.’’ Toen Nicole geen werk meer had, vond ze het moeilijk om stil te zitten. "Ik ben toen met een vriend naar Polen gegaan om daar muurschilderingen te maken. Dat was een fijne manier om me te uiten en het voelde zelfs als een vorm van genezing."

Als Nicole tussendoor verhuist, is ze als nieuweling in de buurt op zoek naar een manier om de buurt samen te brengen en haar eigen plekje te vinden. Ze dient drie voorstellen in bij Jij Maakt de Buurt die de wijk leuker, gezelliger en kleurrijker maken. Ze ontvangt uiteindelijk de meeste stemmen waardoor haar idee om een elektriciteitskastje te beschilderen werkelijkheid wordt.

‘’Toen ik hoorde dat ik mijn idee mocht uitvoeren, kon ik mijn geluk niet op. Uiteindelijk heb ik een week gedaan over het beschilderen van het elektriciteitskastje. Voordat het kastje een likje verf kreeg, is het eerst schoongemaakt. In grote lijnen stond het plaatje er in één dag op.’’ De kunstwerken van Nicole bevatten altijd een boodschap. Ook de beschildering van het elektriciteitskastje met de fietsende dino heeft een betekenis. ‘’In mijn kunstwerken weet ik altijd wel iets te vertellen. Elke schildering geef ik een mooie betekenis. 

Ook het kunstwerk met de dinosaurus heeft een betekenis, maar deze houd ik even geheim.’’

Dankzij haar deelname aan Jij maakt de Buurt heeft Nicole mooie resultaten behaald. "Ik ben nu lid van de wijkcommissie en denk mee over plannen voor onze buurt. We komen elke drie maanden samen om ideeën uit te wisselen en goede plannen uit te voeren. Ik leer veel van mijn team en ik probeer vooral te kijken wat goed is voor anderen in de wijk.’’

Het geschilderde elektriciteitskastje en bankje van Nicole