Hoe Nicole kunst met Enschede verbindt

26 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Vroeger vond Nicole Schiffers schilderen niets. Dat kwam omdat haar vader veel schilderde. Veel mensen waren jaloers omdat hij zijn geld verdiende met kunst. Dat was voor Nicole juist een reden dat ze niets van kunst wilde weten.

Maar na reizen en tegenslagen ontdekte ze haar talent. ‘’Ik had al weleens voor de lol getekend en geschilderd. En veel mensen zeiden dat ik er iets mee moest doen. Dit was het moment om er mee aan de slag te gaan.’’ Ze ging naar Polen om schilderingen op muren te maken. “Dat was een fijne manier om me te uiten. Het voelde zelfs als een vorm van genezing.”

Als Nicole weer terug is in Nederland, verhuist ze naar Noord. Als nieuweling in de buurt zoekt ze naar een manier om de buurt samen te brengen. En om haar eigen plekje te vinden. Ze bedenkt 3 plannen voor 'Jij Maakt de Buurt.’ Haar idee om een elektriciteitskastje te beschilderen is het populairst. 

Haar kunst heeft altijd een verhaal, zoals de dinosaurus op het kastje. "Mijn kunst vertelt iets," zegt Nicole. Ondertussen helpt ze in de wijkcommissie. "We maken samen plannen voor de buurt. Ik wil dat het goed is voor iedereen."