Iets regelen met de overheid? De gemeente helpt

06 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Dienstverlening van de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen redden zich daar prima mee, maar een aantal ook niet.

Bijvoorbeeld als u een moeilijke brief krijgt, u de taal niet begrijpt of digitaal niet zo vaardig bent. Soms hebben inwoners een complexe vraag waardoor ze met meerdere overheidsorganisaties te maken hebben. Ze moeten dan veel regelen en weten niet waar te beginnen. En dan is het prettig om iemand persoonlijk te kunnen spreken. Sinds maart 2023 kunt u hiervoor binnenlopen bij de gemeente. Medewerkers hebben directe lijnen met andere overheidsorganisaties en nemen contact op om samen een oplossing te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV of DUO.  

Alle grote overheidsorganisaties doen mee 

Dat zijn de SVB, DUO, Belastingdienst, Toeslagen, UWV, CAK, CJIB en IND. Medewerkers van gemeente Enschede hebben direct contact met deze organisaties. We werken ook nauw samen met bijvoorbeeld het Informatiepunt Digitale Overheid en de Stadsbank. Dat betekent dat we sommige vragen van elkaar overnemen om de inwoner beter te helpen. 

Wethouder Dienstverlening Marc Teutelink: “Ik vind het heel mooi dat we dit doen. Vorig jaar zijn we in stilte van start gegaan, omdat nog niet alle grote overheidsorganisaties waren aangesloten. Dat is nu wel het geval. Inwoners zijn van harte welkom in het Stadskantoor of bij een van onze Wijkwijzers!”

Al 100 bezoekers per maand

In maart 2023 begonnen we met 40 bezoekers per maand. Dat zijn er nu al zo’n 100. Zowel de bezoekers als de medewerkers van de gemeente zijn heel tevreden. Medewerker Jeroen: “Door deze service kun je net even dat extra stapje zetten voor een inwoner die door de bomen het bos niet meer ziet. Het is mooi dat je soms maar met één telefoontje iemand kunt helpen. Je ziet dat er een enorme last van de schouders valt”.

Bel of kom langs bij stadskantoor of Wijkwijzers

We roepen inwoners op om niet te lang met vragen of problemen rond te lopen. Kom langs voor hulp in het Stadskantoor of een Wijkwijzer in de buurt. Of bel naar 053 – 481 78 00

  • Stadskantoor: Elke dag van 9.00 tot 16.30 uur
  • ’t Proathuus Twekkelerveld: Donderdag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Dorpskamer Glanerbrug: Maandag van 14.00 tot 17.00 uur 
  • Lumen Velve: Donderdag van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Stroinkshuis: Dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur 
  • Speeltuin Boswinkel: Woensdag van 14.00 tot 17.00 uur