Iets verloren of gevonden

Als u iets gevonden of verloren heeft, meldt u dit via verlorenofgevonden.nl. Heeft u een paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden geef dit af bij de gemeente.

Wat moet u weten

U heeft iets gevonden:

  • U kunt een gevonden voorwerp zelf bewaren of afgeven bij het Stadskantoor
  • Bewaart u zelf het voorwerp, dan bent u tijdelijk de beheerder en zorgt dus ook voor het onderhoud. Als de rechtmatige eigenaar zich meldt, moet deze eventuele gemaakte kosten binnen een maand aan u vergoeden. Doet de eigenaar dit niet, dan wordt u de eigenaar
  • Gevonden voorwerpen met een waarde tot € 450 bewaart u 3 maanden
  • Gevonden voorwerpen met een waarde van meer dan € 450 bewaart u 1 jaar
  • Meld de rechtmatige eigenaar zich niet binnen de bewaarperiode, dan wordt u de eigenaar

U heeft iets verloren:

  • Registreer uw voorwerp op verlorenofgevonden.nl. Is het voorwerp gevonden dan neemt de gemeente contact met u op. U neemt het formulier van vermissing mee en een identiteitsbewijs
  • De gemeente kan niet met zekerheid vaststellen of een gevonden voorwerp ook echt uw verloren voorwerp is. Check daarom zelf regelmatig verlorenofgevonden.nl.

Er is iets gestolen

Doe dan aangifte bij de politie. Als uw paspoort of identiteitskaart is gestolen, meld dit dan direct bij de gemeente.

Bankpas, Ov-kaart, paspoort, rijbewijs of identiteitskaart gevonden

Als u een bankpas, creditcard of Ov-kaart heeft gevonden, stuur deze dan meteen naar de betreffende bank of het vervoersbedrijf. Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of een verblijfsdocument moet u altijd afgeven bij de gemeente.

Sleutels gevonden of verloren

Sleutels worden vaak verloren, maar ook vaak gevonden. De gemeente brengt sleutels naar Het Depot. Alle gevonden sleutels hangen daar aan een bord. U kunt kijken of uw sleutels ertussen hangen.

Adres en openingstijden Het Depot

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 15.30 uur
Adres: Euregioweg 310, 7532 SN Enschede
Telefoonnummer 053 - 481 80 08

Bent u een sleutelbos met een unieke sleutelhanger kwijt dan raden wij u aan deze wel te melden op verlorenofgevonden.nl. In dat geval is de kans namelijk groter dat deze gevonden en herkend wordt.

Dier gevonden of kwijt