Inspiratiesessie 'Vinden en binden van vrijwilligers'

25 maart 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Op woensdag 24 april organiseert M-pact samen met Cultuur in Enschede en Sportaal een inspiratiesessie 'Vinden en binden van vrijwilligers'. Ook u bent van harte welkom!

Woensdag 24 april 2024
Van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) 
Theaterzaal Prismare – Roomweg 167d 

Opening door burgemeester Roelof Bleker

Burgemeester Roelof Bleker opent de bijeenkomst door vanuit eigen ervaring te vertellen over zijn vrijwilligerswerk en wat hem dat heeft gebracht.

Waarom en hoe mensen vrijwilliger willen worden en blijven

Hierover gaat spreker van de avond David Wijnperle meer vertellen. David: “Om te bouwen aan een vitale vrijwilligersorganisatie is het nodig om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de vraag waarom en hoe mensen vrijwilliger willen worden en blijven. Als je daar inzicht in hebt, is het veel makkelijker om vrijwilligers te werven en behouden.” Vanuit theorie en ervaring gaat David vertellen over de redenen van mensen om vrijwilligerswerk te doen.  

Zelf aan de slag!

Samen met David gaan de aanwezigen nadenken over hoe ze hun eigen onderneming of organisatie aantrekkelijker kunnen maken voor vrijwilligers. 

Na afloop van de inspiratiesessie gaat u naar huis met minimaal één idee om meer vrijwillige energie te laten stromen in uw onderneming of organisatie.  

Aanmelden verplicht

Het is een voorwaarde om met minimaal 2 en maximaal 4 personen per organisatie aanwezig te zijn. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor Enschedese ondernemingen en organisaties die werken met vrijwilligers. Aanmelden is wel verplicht, en kan tot uiterlijk 17 april.  Aanmelden kan via m-pact.nlexterne-link-icoon.