Kick ASS café voor mensen met autisme

08 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Het Kick ASS café in de ruimte van de Wijkraad De Bothoven is voor iedereen met autisme

Het Kick ASS café in de ruimte van de Wijkraad De Bothoven is voor iedereen met autisme. Het is opgezet door Eline (links op de foto) die zelf ook autisme heeft.

Toen Eline de diagnose kreeg, was ze op zoek naar lotgenotencontact en vond dat grotendeels online. Het viel haar op dat er veel behoefte is aan fysieke ontmoeting. Hier was in Enschede helaas niet veel ruimte voor. Dus besloot ze zelf ruimte hiervoor te maken. Het Kick ASS café opende in september 2022 voor het eerst de deuren en is sindsdien een succes.

Een paar maanden later voegde Madelon (rechts op de foto) zich bij het team. Sinds dit jaar krijgen ze ook nog versterking van vrijwilliger Niek.

Goed bezocht café

Het café is 1 keer per maand geopend en wordt goed bezocht. Gemiddeld komen er 15 bezoekers per avond. Regelmatig komen er ook nieuwe mensen kijken. Wilt u ook langskomen maar weet u niet zeker of u dat durft? Geen probleem! Een buddy of begeleider mag mee. Ook als u (nog) niet zeker weet of u autisme hebt. U bent van harte welkom.

Meer informatie

Kijk op de website kickass-enschede.nlexterne-link-icoon. Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over autisme? Neem dan contact op.