Kom kijken en genieten tijdens de WAK

23 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

WAK staat voor ‘Week van de Amateurkunst’. Dit evenement loopt van 1 tot en met 9 juni en is van én voor de inwoners van Enschede. 

Tijdens dit evenement laten vele Enschedese kunstenaars en groepen (onder andere koren, muziek-, theater- en dansgroepen) zien wat voor leuke dingen zij allemaal doen. Samen zorgen zij voor meer dan 80 activiteiten, verspreid over de hele stad.

In stadsdeel Zuid vinden ook enkele mooie activiteiten plaats. Kom naar Bibliotheek Zuid voor een expositie van foto’s en gedichten van Gerard Diepeveen. Deze geboren en getogen Enschedeër fotografeert graag in het Twentse land. Of kom naar de voorstelling Grondbeginselen van Toneelverenging Jong Lonneker. Deze voorstelling spelen zijn op zaterdag 1 juni bij Manege Holzik Stables.

Zeker ook het vermelden waard is het theater bij Zorgcentrum De Posten. Bewoners gaan onder leiding van een theaterdocente samen aan de slag. Door elkaar te ontmoeten en samen theater te maken, wordt de kwaliteit van leven verhoogd. Dit zorgt voor verminderen van eenzaamheid. Omdat de bewoners kwetsbaar zijn is deze activiteit niet toegankelijke voor publiek.

Wilt u weten wat er nog meer te doen is in Enschede deze week? Bekijk het programma op www.wakenschede.nl/programmaexterne-link-icoon en kom naar een van de vele andere activiteiten! Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops en bekijk inspirerende exposities.