Landskampioen FC Twente Vrouwen op 21 mei feestelijk onthaald op Stadhuis van Enschede

11 mei 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

‘Onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal’

Voor de 9e keer in de historie van de Vrouwen Eredivisie heeft FC Twente Vrouwen het landskampioenschap veroverd. Namens het gemeentebestuur van Enschede heeft burgemeester Roelof Bleker zaterdagavond de FC Twente Vrouwen gefeliciteerd met het behalen van de landstitel. Het gemeentebestuur van Enschede nodigt FC Twente Vrouwen uit voor een feestelijk onthaal op het Stadhuis van Enschede op dinsdagmiddag 21 mei aanstaande.

“We zijn onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal, dat ook meermaals hofleverancier is van het Nederlands elftal”, vertelt burgemeester Roelof Bleker. “De voetbalsters en staf van FC Twente Vrouwen presteren niet alleen al jaren op de toppen van hun kunnen, zij hebben een enorme boost gegeven aan het vrouwenvoetbal in Nederland en Europa.” Ook sportwethouder Niels van den Berg die vandaag de laatste thuiswedstrijd in De Grolsch Veste meebeleefde, is trots: “Deze 9e landstitel is een bekroning van het harde werken van dit topteam onder leiding van trainer Joran Pot.”

Mooi Twents feestje

In samenwerking met de club biedt de gemeente Enschede de landskampioen van de Vrouwen Eredivisie het feestelijk onthaal aan op het Stadhuis. Burgemeester Roelof Bleker: “Enschede is de bakermat van het vrouwenvoetbal. Iedereen die de FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdagmiddag 21 mei aanstaande vanaf 16.30 uur welkom bij het Stadhuis van Enschede. We maken er een mooi Twents feestje van.”

Eredivisie Cup komende week

FC Twente Vrouwen speelde zaterdagmiddag 11 mei de laatste wedstrijd van de Vrouwen Eredivisie in De Grolsch Veste tegen Telstar. Komende week gaan de voetbalsters van FC Twente nog strijden om de Eredivisie Cup, een extra prijs die de landskampioen ook nog kan behalen.