Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Er gelden landelijke maatregelen door het coronavirus. Deze maatregelen gelden ook voor uw voltrekking. Dit kan betekenen dat de bijeenkomst anders gaat dan u eigenlijk graag wilt. Houd hier rekening mee als u een huwelijk of partnerschap aanvraagt. In de trouwzalen in het Stadhuis passen een maximum aantal personen. Klik op huwelijk of partnerschap online regelen en kijk bij locatie om te zien om hoeveel personen per zaal dit gaat. 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan regelt u dat vooraf bij de gemeente waar het huwelijk of partnerschap plaatsvindt. Als u aan alle voorwaarden voldoet vindt de voltrekking vanaf 2 weken tot uiterlijk 1 jaar daarna plaats.

Let op: Er is een kleine storing in het aanvraagformulier voor een huwelijk of partnerschap. Wilt u een huwelijk of partnerschap aanvragen? Volg dan de volgende stappen om uw aanvraag online te doen:

  1. Klik op de rode knop “huwelijk of partnerschap online regelen”;
  2. Selecteer eerst de locatie;
  3. Klik op het tabblad “beschikbaarheid”;
  4. Kies uw gewenste datum en tijd;
  5. Klik onderin op de knop “start aanvraag”;
  6. Houd uw DigiD bij de hand en volg de verdere stappen.

Huwelijk of partnerschap online regelen

Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze eenvoudig aanvragen op www.digid.nl. Het duurt vijf werkdagen voordat u schriftelijk uw DigiD ontvangt. Bij de overheid moet u vaak uw identiteitskaart of paspoort laten zien. Zo weten wij wie u bent. Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD. Voor het online aanvragen van een huwelijk of partnerschap hebben beide aanvragers DigiD nodig. 

Goed om te weten: Als u uw geregistreerd partnerschap om wilt zetten in een huwelijk, dan kunt u dit niet digitaal regelen. U bent van harte welkom in het Stadskantoor. Maak hier uw afspraak.