Meer sporters gaan op de fiets!

29 maart 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Hoe gaat u altijd naar de sportschool of -club? Gaat u sportief op de fiets of pakt u stiekem de auto? Enschede Fietsstad moedigt Enschedeërs aan om zoveel mogelijk de fiets te pakken. Oftewel: ‘ook iedere rit naar de sportschool, op de fiets!’

Bij de Enschedese sportschool Clubfit bleken veel leden met de auto naar de sportschool te gaan. Om hen op de fiets te krijgen bedacht Enschede Fietsstad een leuke actie! 

De Clubfit-actie

Bij de sportschool aan de Parkweg waren tijdens de actieperiode leuke posters en grote stickers te bewonderen die een extra zetje gaven om de fiets te pakken. Ook gingen Clubfit-leden de uitdaging in de Enschede Fietst-app aan om drie weken lang iedere rit naar de sportschool te fietsen. Daarmee verdienden zij een sporthanddoek met handig opbergvakje voor hun fietssleutel. 

Meer sporters op de fiets

De actie had een mooi resultaat! 50 deelnemers verdienden een sporthanddoek. Ongeveer 10% van de leden die antwoord gaven op een vragenlijst zegt nu al meer te fietsen. En bijna 60% geeft aan dat in de toekomst meer te willen doen. Meer sporters gaan op de fiets dus! 

Lees meer over de actie, ander fietsnieuws en de Enschede Fietst-app op de website van Enschede Fietsstadexterne-link-icoon