Nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Enschede.

Nieuwsoverzicht

RSS-feed
  • OndernemersDesk vanaf april van start: dé vraagbaak voor elke ondernemer

    Ondernemers en startende ondernemers kunnen vanaf 3 april 2 keer per maand met al hun vragen terecht bij het nieuwe OndernemersDesk. Een samenwerking van Saxion, MKB Twente, gemeente Enschede en TIB-Advies.

    Pand Connect-U op Ariënsplein
  • Officiële mededelingen van 27 maart 2024

    De gemeente maakt elke week bekend welke plannen zijn gemaakt, welke besluiten zijn genomen en welke vergunningen zijn afgegeven.

    Ingang stadskantoor
  • Hoe Nicole kunst met Enschede verbindt

    Nadat Nicole de wereld had rondgereisd, verschillende dingen had meegemaakt en ook nog eens werd afgekeurd voor haar werk, ontstonden er verschillende emoties. Dit gaf haar de drang om van zich af te schilderen.

    Foto van Nicole Schiggers bij trafokast
  • Binnenstadsondernemers Enschede terug in de schoolbanken

    Onlangs is er een leergang gestart bij Hogeschool Saxion in Enschede, gefocust op toekomstgericht ondernemen en leiderschap. Een gemotiveerde groep van 13 ondernemers uit de Enschedese binnenstad gaat de komende maanden aan de slag met hun businessmodellen. Met als doel om als ondernemer in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen in de markt. Gezamenlijk hebben zij een schat aan ervaring als het op ondernemen aankomt, toch investeren zij in een leven lang leren. Ook dat is ondernemerschap.

    Leergang Saxion Binnenstadsondernemers
  • Resultaten B&W-vergadering 26 maart 2024

    Deze week heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer gesproken over de Duurzaamheidsroute A35 en de Technology Base.

    Luchtfoto van Technology Base/Luchthaven Twenthe
  • Buurtonderzoek naar leefplek huismus, gierzwaluw, spreeuw en vleermuis

    Van april tot en met september zijn ze al struinend te zien in de Enschedese straten. Huismussen? Nee, de ecologen van NatuurInclusief B.V.. De komende maanden fietsen ze regelmatig met hun meetapparatuur door de stad om de leefplek en populatieomvang van de huismus, gierzwaluw, spreeuw en vleermuis te onderzoeken.

    Veldonderzoek NatuurInclusief
  • Inspiratiesessie 'Vinden en binden van vrijwilligers'

    Op woensdag 24 april organiseren we samen met Cultuur in Enschede en Sportaal een inspiratiesessie 'Vinden en binden van vrijwilligers'. Ook u bent van harte welkom!

    Vrijwilligers in actie
  • Raadsvergaderingen week 14 2024

    Bekijk hier de agenda's voor de raadsvergaderingen in de week van 1 april 2024.

    Raadszaal stadhuis Enschede
  • Burgerlijke stand van 15 tot en met 21 maart 2024

    Wie zijn er geboren, overleden en getrouwd in Enschede?

    Ingang stadskantoor
  • Wegwerkzaamheden 22 maart 2024 week 13

    De gemeente Enschede kent ongeveer 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede voor de komende periode.

    kaart met de punten van de Wegwerkzaamheden 22 maart 2024 week 13