Oost

Stadsdeel Oost wordt gevormd door de wijken Ribbelt, Stokhorst, Schreurserve, Diekman, Hogeland-Zuid, Wooldrik, Velve Lindenhof, Eschmarke-Zuid, Cascade, Dolphia, Eilermarke, het dorp Glanerbrug en het Euregio bedrijventerrein. Het vormt daarmee het grootste stadsdeel van Enschede.  

Jij maakt de buurt!

Dien jouw ideeën in en maak je eigen buurt nog mooier

Wijkteams Enschede

Hét aanspreekpunt in uw wijk voor al uw zorgvragen

Ontmoet je buurt

Alle activiteiten en locaties in Enschede voor u in kaart gebracht

Nieuws uit Oost

 • ‘Gezelschapp’: iets voor u?

  Oud worden willen we allemaal, maar we willen ook graag vitaal blijven en leuke dingen blijven doen. Iedereen wil gezelligheid om zicht heen en aanspraak hebben, oftewel: gezelschap.

 • 65-plus: Alifa Welzijn Ouderen kan u helpen

  Als je gezondheid afneemt, je minder vitaal bent of alleen verder moet in het leven, is het fijn dat er een organisatie is die je daarbij kan helpen. Alifa Welzijn Ouderen ondersteunt ouderen van 65 jaar of ouder om actief te blijven in de samenleving en om het leven leuker te maken. Aan de organisatie zijn meer dan 300 vrijwilligers verbonden.

 • Kern met Pit

  Heb je een goed idee voor de buurt bedacht? Dan kan de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNMH) een steuntje in de rug geven.

 • Snuffelen en Shoppen tijdens Glanerbrug Fair

  De Glanerbrug Fair die elk jaar in het najaar wordt gehouden is een jaarlijks groter wordend succes. Dit jaar is de aansluiting gevonden met de najaarsmarkt, zodat niet alleen op het Heldersplein activiteiten zijn, maar ook aan de Gronausestraat en aan de Kerkstraat.