Oost

Stadsdeel Oost wordt gevormd door de wijken Ribbelt, Stokhorst, Schreurserve, Diekman, Hogeland-Zuid, Wooldrik, Velve Lindenhof, Eschmarke-Zuid, Cascade, Dolphia, Eilermarke, het dorp Glanerbrug en het Euregio bedrijventerrein. Het vormt daarmee het grootste stadsdeel van Enschede.  

Jij maakt de buurt!

Dien jouw ideeën in en maak je eigen buurt nog mooier

Wijkteams Enschede

Hét aanspreekpunt in uw wijk voor al uw zorgvragen

Ontmoet je buurt

Alle activiteiten en locaties in Enschede voor u in kaart gebracht

Nieuws uit Oost

 • Bestemmingsplan Hornbach in Stadsdeelcommissie Oost

  Op dinsdag 21 november behandelt Stadsdeelcommissie Oost het bestemmingsplan Hornbach. Indieners van zienswijzen krijgen dan nog de gelegenheid om hun zienswijze voor de raadsleden toe te lichten.

 • De Klachtencommissaris

  In de gemeente Enschede hechten we grote waarde aan de kwaliteit van dienstverlening. Daarover is niet iedereen altijd tevreden en het kan ook zijn dat er echt een fout is gemaakt.

 • BikeStop Speeltuin ‘t Varvik

  Een unieke rustplaats waar fietsers, wielerverenigingen, mountainbikers etc. dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur even kunnen uitrusten onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank, eventueel met een gebakje.

 • Afval scheiden en wegbrengen wordt gewoon

  Hoewel er best veel klachten zijn over afval op straat, verdient Enschede een groot compliment. Het afrekenen per grijze container heeft er voor gezorgd dat inwoners massaal hun plastic en verpakkingen, papier en glas apart verzamelen en aanbieden.