Openingsfeest Gezonde Buurt Stadsveld

23 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

De nieuwe Gezonde Buurt Stadsveld is klaar! De hoogste tijd om het parkje officieel te openen. Dit doen we graag samen met buurtbewoners op 1 juni 2024 van 14.00 tot 16.00 uur.

Een plek waar bewoners elkaar ontmoeten, kinderen creatief kunnen spelen en waar ruimte is voor natuur! De hoogste tijd om het parkje officieel te openen. Dit doen we graag samen met buurtbewoners op 1 juni 2024 van 14.00 tot 16.00 uur.

Vorige zomer is de gemeente Enschede dit mooie buurtinitiatief samen met IVN Natuureducatie, JOGG en Jantje Beton gestart. Buurtbewoners ergerden zich namelijk aan het plek: 

  • er lag vaak afval en hondenpoep;
  • er waren voor kinderen weinig speelmogelijkheden;
  • er was nergens plek om te zitten om elkaar te ontmoeten.

De bomen op deze plek zijn mooi, maar verder was het maar saai. Ook waren er weinig verschillende bloemen, planten en struiken.

De buurtbewoners wilden dit graag anders. Samen met de gemeente hebben ze subsidie aangevraagd voor een Gezonde Buurt. De subsidie is gekregen en het project ging van start. In 2023 was de aftrap met een heuse buurtsafari. Want wat voor mogelijkheden waren er en wat voor ideeën hadden de buurtkinderen?

Afgelopen februari is de aanleg van de Gezonde Buurt gestart. Inmiddels zijn ook de speeltoestellen geplaatst en begint al het groen langzaamaan te groeien en te bloeien. Zaterdag 1 juni vieren we met buurtbewoners dat de Gezonde Buurt klaar is. Ook maken we de nieuwe naam van deze mooie plek bekend!