Ouder en wijzer met WIJS: eenmalig magazine gepresenteerd

04 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

92 pagina’s met interviews, columns, cartoons en reportages over ouder worden. In de Burgerzaal van het stadhuis is dinsdag 4 juni het magazine WIJS gepresenteerd. WIJS is het resultaat van een verkenning van het thema vergrijzing op initiatief van de gemeenteraad van Enschede.

De gemeenteraad raadpleegde hiervoor de afgelopen halfjaar inwoners en experts.  

Hoe kunnen we plezierig ouder worden in Enschede? Wat komt er op ons af? Wat kunnen we doen om ons op onze toekomst voor te bereiden? Wat zijn de obstakels? Wat zijn de kansen?  

WIJS is bedoeld om inwoners te informeren, te inspireren en om een discussie over (de gevolgen van) de vergrijzing op gang te brengen.

WIJS Magazine is een eenmalige uitgave. Het blad wordt de komende weken verspreid in Enschede.  WIJS komt te liggen bij openbare gelegenheden als buurthuizen, cafés, de bibliotheek en theaters.  

De werkgroep, bestaande uit 4 gemeenteraadsleden, kreeg het magazine uit handen van actrice Johanna ter Steege (met foto op de cover) en Ton Ouwehand, hoofdredacteur van WIJS. De werkgroep overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Harmjan Vedder (publieke gezondheid en preventie). Zo’n 80 personen werkten mee aan het magazine.  

Lees hier het magazineexterne-link-icoon.