Parkeervergunning voor bewoners

Wanneer u woont in het gebied binnen de singels (zone 1 tot en met 8) waar betaald parkeren geldt, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen.

Bekijk het overzicht met de exacte indeling van straten per zone

Parkeervergunningen

Bewonersvergunning

Een kenteken gebonden vergunning waarmee u kunt parkeren binnen uw zone.

Bezoekersvergunning

Een vergunning waarmee uw bezoek kan parkeren binnen uw zone. Dit regelt u eenvoudig met de parkeerapp, hiermee kunt u heel gemakkelijk het juiste kenteken doorgeven met uw smartphone, tablet of computer. Een bezoekerskaart in de auto is niet nodig. De parkeercontroleur scant het kenteken en ziet dan of de auto is aangemeld. Wilt u toch liever een papieren bezoekerskaart voor in de auto aanvragen dan kan dat ook nog. Dit kan digitaal of op afspraak.

Verhuisvergunning

Bewoners die gaan wonen in zone 1 tot en met 8, maar nog niet ingeschreven staan op het nieuwe adres, kunnen deze vergunning digitaal aanvragen. De vergunning is maximaal 4 weken geldig en kan 1 keer verlengd worden. Er is helaas geen terugbetaling mogelijk na aanschaf. Zodra u ingeschreven staat kunt u een bewonersvergunning aanvragen.

Kraskaartvergunning

Een vergunning voor zone 2 tot en met 8 voor u of uw bezoek voor maximaal 4 uur voordelig parkeren. U kunt 2 uur parkeren voor de prijs van 1 uur. Deze vergunning koopt u digitaal bij de gemeente.