Wegwerkzaamheden

Ga naar de interactieve kaart met wegwerkzaamheden. Hier ziet u:

 • waar op dit moment wegwerkzaamheden zijn
 • of straten zijn afgesloten
 • of er omleidingen zijn
 • hoe lang het duurt.

Tip: met het oranje datumblok linksboven de kaart kunt u verder vooruit kijken, bijvoorbeeld voor de komende maand. 

Actuele wegafsluitingen

Een overzicht van de actuele wegafsluitingen vindt u hieronder:

 1. B.W. ter Kuilestraat kruising Elferinksweg, tot 1 november 2020.
 2. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Volksparksingel/Pathmossingel, tot augustus 2021.
 3. Pathmossingel zuidzijde, het gedeelte tussen de Westerval en de Tweede Emmastraat, fietsstrook afgesloten van 19 oktober t/m 13 november 2020. Rijbaan afgesloten van 2 november t/m 13 november 2020. Aanleg bushalte en asfaltering.
 4. Wethouder Gerbertstraat, het gedeelte tussen kruising Beneluxlaan en kruising Londenstraat, t/m 6 november 2020. Herstraten.
 5. Schuttersveld ingang t.h.v. Hengelosestraat 123, van 26 oktober t/m 14 november 2020. Rioleringswerkzaamheden.
 6. Haaksbergerstraat fase 2, het gedeelte vanaf de Ripperdastraat t/m de rotonde Zuiderval, van 26 oktober t/m februari 2021, verkeer stad in mogelijk via bestaande busbaan vanaf Zuiderval, van Heekgarage-West bereikbaar. Haaksbergerstraat tussen Getfertsingel en rotonde Zuiderval bereikbaar via de Getfertsingel.
 7. Getfertweg, het gedeelte tussen de Haaksbergerstraat en de Wooldriksweg, t/m 30 oktober 2020. Riolerings- en reconstructiewerkzaamheden.
 8. Fazantstraat, het gedeelte tussen de Hulsmaatstraat en de Koolmeesstraat, t/m 20 november 2020. Bouw appartementen en woningen.
 9. Nijverheidstraat tot Pijpenstraat hoek Beltstraat, Haaksbergerstraat vanaf voormalig ingang MST tot en met rotonde Boulevard 1945 afgesloten voor verkeer, tot november 2020. Toegang tot Van Heekgarage - West blijft mogelijk. Verkeer wordt deels omgeleid via de M.H. Tromplaan. Aansluiting Tromplaan op de Ruyterlaan aan de zijde van het Saxion, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 10. Pijpenstraat, tot 1 november 2020. Bestratingswerkzaamheden.
 11. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Deurningerstraat tot kruising Wenninkgaarde, van 26 oktober t/m januari 2021. Verkeer omgeleid via de Singels en Oldanzaalsestraat, Stationsplein bereikbaar vanaf de Piet Heinstraat.
 12. Willem Brakmanstraat, het gedeelte tussen de Molenstraat tot en met kruising Visserijstraat, tot 18 november 2020. Werkzaamheden warmtenet.
 13. Smalenbroeksweg, het gedeelte tussen de Groenelaan en de Buurserstraat, t/m 30 oktober 2020. Werkzaamheden bermsloten.
 14. Hoge Bothofstraat, het gedeelte tussen de Julianastraat en Hoog en Droog, van 26 oktober t/m 20 november 2020. Herinrichting.
 15. Ribbeltsweg, het gedeelte tussen de Oosterstraat en de Laaressingel, t/m 30 oktober 2020. Bestratingswerkzaamheden.
 16. Bergweg, t/m 6 november 2020. Kabel- en leidingwerkzaamheden.
 17. Spoorbaanstraat, t/m 20 november 2020. Wegreconstructie.
 18. Vaarwerkhorst, tot 20 november 2020. Aanleg goten en asfalteringswerkzaamheden.

In Enschede wordt altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Deze wegopbrekingen veroorzaken helaas overlast. Ze zijn echter noodzakelijk voor het verbeteren van de stad, voor onderhoud en om ongevallen te voorkomen. Waar mogelijk zorgen we voor een wegomleiding.

Wilt u meer informatie, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Enschede via telefoonnummer 053-4817600.

Werkzaamheden Molenstraat

Vanaf maandag 26 oktober gaat de schop in de grond in de Molenstraat en is de straat deels afgesloten voor doorgaand verkeer. De Molenstraat is een belangrijke schakel in de F35 en wordt daarom ingericht als fietsstraat. De Molenstraat valt onder het Centrumkwadraat. Met het oog op nieuwe woningen die in de toekomst worden bijgebouwd én om een betere verbinding met het station vanuit de noordzijde te creëren is er besloten de Molenstraat grondig aan te pakken. Er komt meer groen en meer ruimte voor de voetganger en fietser, waarbij bestemmingsverkeer de stad goed kan bereiken. De werkzaamheden vinden in fases plaats en er wordt gestart met gedeelte tussen de Deurningerstraat tot aan de Wenninkgaarde. Bekijk hieronder de omleidingskaart voor oktober (klik voor pdf-versie). 

Werkzaamheden De Kop

Vanaf 26 oktober is de rotonde Zuiderval-Haaksbergerstraat afgesloten. Verkeer kan de stad in rijden via de busbaan. De stad uit rijdt u via de Ripperdastraat of Beltstraat. Het MST blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. U kunt rijden via de Haaksbergerstraat of Kuipersdijk. Alle inritten van parkeergarage H.J. van Heek zijn bereikbaar. De ingang aan de Haaksbergerstraat bereikt u alleen via de Zuiderval.

Enschede Fietsstad

Binnen de stad is de fiets vaak sneller. Het advies is dus: gebruik zoveel mogelijk de fiets! De gemeente houdt via de Enschede Fietst-app beloningsacties. Installeer de Enschede Fietst-app via www.enschedefietsstad.nl. Hier blijf je tevens op de hoogte van het laatste fietsnieuws. 

Niet gevonden wat u zocht?

Hier vindt u informatie over verschillende projecten waarvoor wegwerkzaamheden worden uitgevoerd: