Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Wegwerkzaamheden

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. 

Interactieve kaart wegwerkzaamheden

Bekijk de interactieve kaart met wegwerkzaamheden. Hier ziet u:

 • waar op dit moment wegwerkzaamheden zijn
 • of straten zijn afgesloten
 • of er omleidingen zijn
 • hoe lang het duurt.

Actuele wegafsluitingen

Bekijk hier het overzicht van de actuele wegafsluitingen.

 1. Elferinkshoekweg, ter hoogte van de aansluiting Achterhofweg. Afgelsoten voor doorgaand verkeer van 5 t/m 30 juli. Werkzaamheden aan warmtenet.
 2. Drienerlolaan, afgesloten van 28 mei t/m 23 juli. Aanleg ovatonde. Verkeer met de bestemming UT en de GGD-testlocatie wordt omgeleid.
 3. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 8 oktober. Reconstructie.
 4. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april t/m vrijdag 23 juli. Reconstructie.
 5. Oogstplein (westzijde), van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 17 mei t/m 23 juli. Herinrichting.
 6. Oogstplein parkeerterrein/plein voor supermarkt Dirk van den Broek, zuidelijke helft van het parkeerterrein afgesloten van 30 augustus t/m 8 oktober, Reconstructie.
 7. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot en met de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 8. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 9. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg vanaf 31 mei t/m september 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. De aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 10. Kruising Dr. Van Damstraat-Dr. Coppesstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer van 12 juli t/m 23 juli. Rioleringswerkzaamheden
 11. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 12. Kruispunt Vlierstraat-De Kiepe, afgesloten voor verkeer komend vanaf De Kiepe van 19 t/m 22 juli. Verkeer op de Vlierstraat wordt door middel van verkeersregelaars geregeld. Reparatie wegdek.
 13. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Raiffeisenstraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 31 mei t/m juli 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Deurningerstraat. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 14. Potsweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oldenzaalsestraat en de Voortsweg van 23 augustus t/m 3 september. Asfaltonderhoud
 15. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 6 augustus. Onderhoudswerkzaamheden.

Wegwerkzaamheden overzicht week 29 en 30

Dit overzicht wordt iedere woensdag bijgwerkt. Raadpleeg de interactieve kaart voor het meest acutele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede. 

Wilt u weten waarom wij aan de weg werken?

Wij proberen onze stad steeds een beetje mooier te maken. Hier vindt u informatie over onze projecten:

Mobiliteitsvisie en doorstroming van Enschede

Wilt u weten hoe wij op basis van de Mobiliteitsvisie de komende tijd de doorstroming in de stad verbeteren? Neem een kijkje op deze informatiepagina

Komt u er niet uit?

Dan helpen wij u graag. Bel ons via 14 053.

U kunt ons ook 24 uur per dag mailen via het contactformulier.

Omleidingsroutes Centrum

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het centrum (PDF).

Omleidingsroutes de Kop

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het project de Kop (PDF) per 31 mei 2021.kaart met omleidingsroutes de kop

Omleidingsroutes Molenstraat

Omleidingskaart Molenstraat