Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Wegwerkzaamheden

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. 

Interactieve kaart wegwerkzaamheden

Bekijk de interactieve kaart met wegwerkzaamheden. Hier ziet u:

 • waar op dit moment wegwerkzaamheden zijn
 • of straten zijn afgesloten
 • of er omleidingen zijn
 • hoe lang het duurt.

Actuele wegafsluitingen

Een overzicht van de actuele wegafsluitingen vindt u hieronder:

 1. Zwartevennenweg, tussen de Windmolenweg en de Grote Esweg.  boorwerkzaamheden, Parkeerplaats blijft bereikbaar. 1 maart tot medio mei 2021.
 2. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 11 juni. Reconstructie.
 3. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Volksparksingel/Pathmossingel, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 4. Mozartlaan, ter hoogte van de Bachlaan en de Pierenkampweg. Afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 19 april tot en met 7 mei. Werkzaamheden aan waterleiding.
 5. Schuttersveld, t.h.v. de ingang bij Maison Manon aan de Hengelosestraat 123. Afgesloten van 19 tot en met 23 april. Asfalteringswerkzaamheden.
 6. Kruising de Braakweg-Zuidkampweg-Vargershuizenweg is afgesloten van 8 aprl tot en met 15 april. Werkzaamheden aan middengeleiders
 7. Emmastraat, afgesloten ter hoogte van de oude loopbrug van het MST, van 13 tot en met 15 april. Sloop loopbrug.
 8. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Wooldriksweg tot en met de bocht ter hoogte van het Goudwisselkantoor,  t/m eind mei 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 9. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m mei 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Bekijk hiervoor  de omleidingsroute van De Kop.
 10. Fazantstraat, vanaf de Van Damstraat tot aan de Huslmaatstraat, afgesloten i.v.m. riool- en bestratingswerkzaamheden, vanaf 22 februari tot 23 april
 11. Fietspaden tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk, afgesloten tot en met 28 mei 2021. Nieuwe inrichting.
 12. Fietspad Hazelaarstraat, vanaf de Vlierstraat. Afgesloten van 24 maart t/m 16 april. Aanleg elektriciteitskabel.
 13. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Korte Hengelosestraat tot en met de Nieuwe Schoolweg t/m april 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Oldenzaalsestraat. Stationsplein bereikbaar vanaf Korte Hengelosestraat via Hengelosestraat en Deurningerstraat. Nieuwe Schoolweg bereikbaar vanaf Oldenzaalsestraat, via Doctor Benthemstraat en Van Alphenstraat. Wenninkgaarde bereikbaar vanaf  Van Lochemstraat.
 14. Hoge Bothofstraat, afgesloten van 12 tot en met 16 april en op 23 en 24 april. Aanbrengen belijning en coating fietsstroken plus aanleg vrijliggend fietspad.
 15. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Nieuw Frieslandstraat en de Abel Tasmanstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 6 april tot en met 16 april. Nieuwe inrichting.
 16. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Abel Tasmanstraat en Veldstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 19 april tot en met 27 april. Nieuwe inrichting.
 17. Schipholtstraat t.h.v. huisnr 88 - 102 , Verkeershinder/kortstondige afsluiting op 20 april . Rioolherstelwerkzaamheden.
 18. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Veldstraat en de Schoolstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 28 april tot en met 5 mei. Nieuwe inrichting.
 19. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Schoolstraat en huisnummer 1136. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 6 mei tot en met 17 mei. Nieuwe inrichting.
 • Niet op de kaart: Schukkinkweg, het gedeelte tussen de Oostweg en de Grevengoorweg. Afgelsoten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 1 maart t/m 30 april. Aanleg elektriciteitskabel.
Kaart met actuele wegwerkzaamheden
Dit overzicht wordt iedere woensdag geüpdatet. Raadpleeg de interactieve kaart voor het meest acutele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede. 
 
Bij wegwerkzaamheden op de strooiroute wordt afgeweken van de strooiroute en (delen van) de weg niet gestrooid. Eventuele omleidingsroutes hiervoor worden wel gestrooid.

Wilt u weten waarom wij aan de weg werken?

Wij proberen onze stad steeds een beetje mooier te maken. Hier vindt u informatie over onze projecten:

Omleidingsroutes Centrum

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het centrum (PDF).

Omleidingsroutes de Kop

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het project de Kop (PDF) vanaf 6 april 2021.

link naar grote tekening

Omleidingsroutes Molenstraat