Wegwerkzaamheden

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. 

Interactieve kaart wegwerkzaamheden

Bekijk de interactieve kaart met wegwerkzaamheden. Hier ziet u:

 • waar op dit moment wegwerkzaamheden zijn
 • waar binnenkort wegwerkzaamheden zijn
 • of straten zijn afgesloten
 • of er omleidingen zijn
 • hoe lang het duurt.

Actuele wegafsluitingen

Bekijk hier het overzicht van de actuele wegafsluitingen.

 1. Haaksbergerstraat, het gedeelte tussen de A35 en de gemeentegrens met Haaksbergen van 30 augustus tot eind november afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de nieuwe N18. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Herinrichtingswerkzaamheden.
 2. Boekelosestraat, het gedeelte tussen de Usseleresweg en de Haaksbergerstraat, van maandag 13 september t/m 21 oktober 2021. Herinrichting.
 3. Herinrichting Harberinksweg. Tussen Usseleresweg en Usselerrondweg. van 20 sept tot ca 20 nov. 2021
 4. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 26 november. Reconstructie.
 5. Boterstraat, van J.H.W. Robersstraat tot Elferinksweg, afgesloten van maandag 13 september t/m vrijdag 26 november 2021.
 6. Oogstplein parkeerterrein / plein voor supermarkt Dirk van den Broek, zuidelijke helft van het parkeerterrein afgesloten van 30 augustus t/m 15 oktober, Reconstructie.
 7. Oogstplein (oostzijde), van de J.H.W. Robersstraat tot de Sikkelstraat afgesloten van 8 november t/m 24 december
 8. Alleeweg, afgesloten ter hoogte van de Hengelosestraat op 13 oktober. Herstraten verkeersdrempel.
 9. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 10. Berghuizenbrink vanaf de Vlierstraat tot en met huisnummer 11, afgesloten vanaf 4 oktober tot 12 november, Reconstructie
 11. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg t/m 19 november 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. Het gedeelte vanaf de Broekheurnerweg t/m de inrit van de Aldi gaat vanaf 25 oktober open voor verkeer. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 12. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Korte Hengelosestraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 11 oktober t/m november 2021 afgesloten. Deurningerstraat bereikbaar vanaf de Raiffeisenstraat. Stationsplein bereikbaar vanaf de Molenstraat en Piet Heinstraat. Verkeer omgeleid via Singels. Voor bestemmingsverkeer is de Hengelosestraat open vanaf de Raiffeissenstraat tot en met de ingang van de parkeergarage Stadskantoor en de parkeerplaats Park-Bee. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 13. Zuiderval, kruising met RW 35 noordzijde, afgesloten voor al het verkeer van maandag 18 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 22 oktober 19.00 uur.
 14. Zuiderval, kruispunt met Rijksweg 35. Hinder door reconstructie kruispunt.                             6 september t/m 17 oktober 2021.                   
 15. Het Stroink fase 1, afgesloten van Holtwiklanden (bij de grote bocht) t/m Auskamplanden van 18 oktober t/m 5 november. Asfaltonderhoud.
 16. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 3 december. Onderhoudswerkzaamheden.
 17. Galvanistraat, ter hoogte van huisnummer 10 afgesloten op 22, 23, 24 en 29 september, 6 en 13 oktober. Bouw woningen.
 18. Zuid Esmarkerrondweg, gedeelte kruising Hofstedeweg t/m kruising Stenversweg afgesloten voor doorgaand verkeer van week 37 t/m 50. Fase 1 Hofstedeweg tot kruising Celsiusstraat afgesloten van week 37 t/m 43. In week 51, 1 en 2 is de weg tijdelijk open. Riool en bestratingwerkzaamheden.
 19. Penninkskottenweg, afgesloten van 13 september t/m 22 oktober. Onderhoud.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Dit overzicht wordt iedere woensdag bijgwerkt. Raadpleeg de interactieve kaart voor het meest acutele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede. 

Wilt u weten waarom wij aan de weg werken?

Wij proberen onze stad steeds een beetje mooier te maken. Hier vindt u informatie over onze projecten:

Mobiliteitsvisie en doorstroming van Enschede

Wilt u weten hoe wij op basis van de Mobiliteitsvisie de komende tijd de doorstroming in de stad verbeteren? Neem een kijkje op deze informatiepagina

Komt u er niet uit?

Dan helpen wij u graag. Bel ons via 14 053.

U kunt ons ook 24 uur per dag mailen via het contactformulier.

Omleidingsroutes de Kop

Omleidingskaart De Kop

Omleidingskaart De Kop

Omleidingsroutes Molenstraat

Omleidingskaart Molenstraat per 11 oktober 2021