Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Wegwerkzaamheden

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast. 

Interactieve kaart wegwerkzaamheden

Bekijk de interactieve kaart met wegwerkzaamheden. Hier ziet u:

 • waar op dit moment wegwerkzaamheden zijn
 • of straten zijn afgesloten
 • of er omleidingen zijn
 • hoe lang het duurt.

Actuele wegafsluitingen

Bekijk hier het overzicht van de actuele wegafsluitingen.

 1. Paralelweg Schietbaanweg, afgesloten op 17 mei. Verkeerseducatie.
 2. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 4 juni. Reconstructie.
 3. Oogstplein (westzijde). Van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 17 mei t/m 9 juli. Herinrichting.
 4. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 5. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 6. Parkweg, op het terrein van het Volkspark, gedeeltelijk afgesloten op 19 mei, toegang tot het Volkspark blijft mogelijk. Verkeerseducatie.
 7. Kruising Lijsterstraat/Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 t/m 28 mei 2021. Rioolwerkzaamheden.
 8. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 9. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Wooldriksweg tot en met de bocht ter hoogte van het Goudwisselkantoor, t/m eind mei 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 10. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m mei 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Hoofdingang MST tijdelijk niet bereikbaar vanaf Ripperdastraat. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 11. Fazantstraat vanaf de Koolmeesstraat tot en met de Pluvierstraat afgesloten i.v.m. herinrichting 3 t/m 20 mei.
 12. Fietspaden tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk, afgesloten tot en met 28 mei 2021. Nieuwe inrichting.
 13. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Korte Hengelosestraat tot en met de Nieuwe Schoolweg t/m mei 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Oldenzaalsestraat. Stationsplein bereikbaar vanaf Korte Hengelosestraat via Hengelosestraat en Deurningerstraat. Nieuwe Schoolweg bereikbaar vanaf Oldenzaalsestraat, via Doctor Benthemstraat en Van Alphenstraat. Wenninkgaarde bereikbaar vanaf  Van Lochemstraat.
 14. Deppenbroekstraat, het gedeelte tussen de Rijnstraat en Lijsterstraat, afgesloten op 20 mei. Verkeerseducatie.
 15. IJzerhaarweg, het gedeelte tussen de Elzenkampweg en de Lossersestraat. Afgesloten van 28 april tot en met 17 mei. Onderhoud.
 16. Schukkinkweg, het gedeelte tussen de Oostweg en de Grevengoorweg. Afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 1 maart t/m 14 mei. Aanleg elektriciteitskabel.
 17. Vederkruidlaan, ter hoogte van nummer 83. Afgesloten voor doorgaand verkeer op 12 mei tussen 12:00 en 18:00 uur. Filmopnames.
 18. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Schoolstraat en huisnummer 1136. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 6 mei tot en met 17 mei. Nieuwe inrichting.
 19. Gronausestraat, het gedeelte tussen huisnummer 1136 tot voorbij de kruising Kerkstraat - Tolstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 18 mei tot en met 3 juni. Nieuwe inrichting.
Kaart met actuele wegwerkzaamheden
Dit overzicht wordt iedere woensdag geüpdatet. Raadpleeg de interactieve kaart voor het meest acutele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede. 

Wilt u weten waarom wij aan de weg werken?

Wij proberen onze stad steeds een beetje mooier te maken. Hier vindt u informatie over onze projecten:

Omleidingsroutes Centrum

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het centrum (PDF).

Omleidingsroutes de Kop

Bekijk hieronder de omleidingsroutes rondom het project de Kop (PDF).

Kaart met omleidingsroutes rondom het project De Kop

Omleidingsroutes Molenstraat