Politiekids met vlag en wimpel geslaagd

08 mei 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op vrijdag 19 april ontvingen de politiekids van Enschede Zuid in het stadhuis een Politiekids-certificaat van politiechef Iris Baalhuis en wethouder Marc Teutelink.

De Politiekids volgden de afgelopen 3 maanden een politiekidstraining. Dit initiatief werd geleid door de politie Enschede en Incluzio Enschede en is bedoeld om stadsdeel Zuid veiliger en leefbaarder te maken.

Zowel de politiechef als de wethouder spraken hun bewondering uit naar de groep Politiekids. Ze volgden de trainingen en mochten op pad met de politie. Maar ze hielpen ook mee bij snelheidscontroles. Verder leerden zij hoe ze mensen kunnen aanspreken die in het verkeer met hun mobiele telefoon bezig waren. De kinderen deden overal goed aan mee en zijn allemaal geslaagd!

Waarom Politiekids

Door kinderen uit de wijk te betrekken om de leefbaarheid in hun wijk te verbeteren, maken zij en hun ouders onderdeel uit van buurtpreventie. Ook heeft dit project nog andere positieve effecten: 

  1. het helpt mee aan een goed opvoedklimaat;
  2. het verkleint de kans op jeugdcriminaliteit;
  3. het helpt inwoners om eigen verantwoordelijkheid te nemen;
  4. het versterkt het netwerk van professionals in de wijk.

Over Politiekids

Incluzio Enschede buurtwerkers Jeanet Buikema en Josje Smits coördineerden het Politiekidsproject.. Zij vormden het Politiekidsteam samen met:

  • de jeugdagenten van Politie Enschede West en Zuid;
  • handhaving Enschede;
  •  jeugdcoördinatoren Stadsdeelmanagement;
  •  jongerenwerkers en opvoedondersteuners van Alifa en Sportaal.

Vanuit dit team werden diverse competentietrainingen verzorgd, waaronder fysieke trainingen en mentale weerbaarheidstrainingen. Zij kregen daarbij ondersteuning van Albert Heijn van Winkelcentrum Zuid, Jumbo Boswinkel, Budo Schuttersveld, wijkcentrum De Boei, FitForm Buurserstraat, Bonhoeffer Vlierstraat, de vrijwilligers van wijkcentrum de Magneet en speeltuin ’t Honk.