Redemptoristenpark bloeit als nooit tevoren

25 april 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

We vinden het van groot belang dat inwoners zich aangenaam voelen in hun buurt. Daarbij is geen plek voor overlast. Daar waar toch overlast ontstaat, pakken we dat aan. Dat doen we samen met bewoners en betrokken organisaties. Zodat het voor bewoners weer prettig wonen is in hun buurt. Zoals aan het Redemptoristenpark, waar de buurt bloeit als nooit tevoren.

In de meest oostelijk gelegen buurt van Enschede heerst weer een serene rust. Met het zonnetje aan de hemel is het, dit voorjaar, prima toeven in de bungalows van het Redemptoristenpark met de tuinen in de wijk. “Het is hier heerlijk wonen.  Ik wil hier eigenlijk nooit meer weg”, vertelt buurtbewoner Jan Pijs. Hij woont nu bijna zeven jaar aan de rand van Enschede. Op een steenworpafstand van de Duitse grens.

Duitse drugsverslaafden

De locatie aan de landsgrens leverde helaas de nodige kopzorgen en overlast op. Door de verschillen in het Duitse en Nederlandse drugsbeleid, komen Duitse drugsverslaafden net over de grens hun ‘spul’ scoren in het oostelijk deel van Enschede. Een hardnekkig probleem dat om een aanpak met lange adem vraagt. “In het verleden struinden hier ’s avonds soms de Duitse drugsverslaafden door de bosjes. Ik liep dan naar buiten en maakte foto’s van hen en ik riep: ‘Polizei kommt’, om ze weg te jagen”, vertelt de moedige bewoner Jan Pijs.

“Met mijn militaire achtergrond ben ik niet bang, maar ook niet naïef. Ik heb diverse meldingen bij de politie gedaan, die altijd heel alert reageerde. Het echte probleem zat misschien wel bij de drugsdealers, die hier in de wijk rondstruinden. Zij zorgden voor de grootste ellende, door soms bij enkele bewoners binnen te dringen en vanuit de woningen te dealen. Het sluiten van twee woningen door de burgemeester vorig jaar heeft echt geholpen. Ik ben ook zeer te spreken over de inzet van de andere organisaties, zoals Domijn, RIBW, Alifa en Stichting Surplus. De rust is teruggekeerd. Dat is erg fijn”, aldus de bewoner van het Redemptoristenpark.

Fotobijschrift: Burgemeester Roelof Bleker bedankte bewoner Jan Pijs maandagochtend voor zijn grote inzet om het Redemptoristenpark weer te laten bloeien als nooit tevoren.