Servicenormen

Wij willen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Veel zaken kunt u direct online regelen of u stuurt ons een bericht. Bekijk per kanaal wat onze servicenormen zijn.

Website

  • Adres: www.enschede.nl
  • Onze website is het eerste en belangrijkste kanaal van onze gemeentelijke dienstverlening. We handelen alles zoveel mogelijk online af, als dit kan en toegestaan is.
  • De website van de gemeente is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Behalve als er storingen zijn of onderhoud is.

Contactformulier

  • Als u het contactformulier heeft ingevuld, ontvangt u binnen 2 werkdagen een reactie.
  • Eenvoudige vragen handelen we direct af. Bij wat meer ingewikkelde vragen laten wij u weten hoe lang het kan duren voor u antwoord krijgt.

Telefoon

  • Telefoonnummer: 14 053. U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Vanuit het buitenland belt u +31 53 481 81 81.
  • We proberen u zo snel mogelijk te woord te staan en u niet meer dan 2 keer door te verbinden. Als u de voicemail van een medewerker inspreekt, belt de medewerker u terug.

Balie Stadskantoor

Adres: Hengelosestraat 51 , 7514 AD Enschede

U kunt alleen langskomen als u een afspraak heeft gemaakt. Een afspraak maakt u online of telefonisch. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur.

Privacy

Er zijn altijd spreekkamers beschikbaar als u behoefte heeft aan meer privacy.

Iemand meenemen

Als u een afspraak heeft gemaakt, dan kunt u iemand meenemen als u dat prettig vindt. Zoals een familielid, vriend of mantelzorger.

Geluidsopname maken

Als u een geluidsopname van het gesprek wilt maken, dan mag dat. Geef aan dat u een opname wilt maken. Wij kunnen dan besluiten of we ook een opname maken. De geluidsopname is alleen bedoeld voor eigen gebruik. U mag de geluidsopname niet openbaar maken. Dus niet online delen met anderen via social media. U mag geen beeldopnamen maken van het gesprek.

Post

Adres: Gemeente Enschede, Postbus 20, 7500 AA Enschede

U ontvangt geen bevestiging dat wij uw post hebben ontvangen. Binnen 3 weken krijgt u een antwoord. Als het langer duurt, sturen wij u een bericht.

Spoedeisende meldingen openbare ruimte

Voor spoedeisende meldingen over de openbare ruimte zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 053 - 481 76 00.