Servicenormen

Wij willen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Veel zaken kunt u direct online regelen of u stuurt ons een bericht. Bekijk per kanaal wat onze servicenormen zijn.

Website

www.enschede.nl

  • Onze website is het eerste en belangrijkste kanaal van onze gemeentelijke dienstverlening. We handelen alles zoveel mogelijk online af, als dit kan en toegestaan is.
  • De website van de gemeente is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Behalve als er storingen zijn of onderhoud is.

Contactformulier

Als u het contactformulier heeft ingevuld, ontvangt u binnen 2 werkdagen een reactie. Eenvoudige vragen handelen we direct af. Bij wat meer ingewikkelde vragen laten wij u weten hoe lang het kan duren voor u antwoord krijgt.

Telefoon

Telefoonnummer 14 053

  • U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
  • Vanuit het buitenland belt u +31 - 53 481 8181.
  • Voor spoedeisende meldingen over de openbare ruimte zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 053 - 481 76 00.
  • We proberen u zo snel mogelijk te woord te staan en u niet meer dan 2 keer door te verbinden. Als u de voicemail van een medewerker inspreekt, belt de medewerker u terug.

Balie Stadskantoor

Hengelosestraat 51 , 7514 AD Enschede

U kunt alleen langskomen als u een afspraak heeft gemaakt. Een afspraak maakt u online of telefonisch. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur.

Privacy

Er zijn altijd spreekkamers beschikbaar als u behoefte heeft aan meer privacy.

Iemand meenemen

Als u een afspraak heeft gemaakt, dan kunt u iemand meenemen als u dat prettig vindt. Zoals een familielid, vriend of mantelzorger.

Geluidsopname maken

Als u een geluidsopname van het gesprek wilt maken, dan mag dat. Geef aan dat u een opname wilt maken. Wij kunnen dan besluiten of we ook een opname maken. De geluidsopname is alleen bedoeld voor eigen gebruik. U mag de geluidsopname niet openbaar maken. Dus niet online delen met anderen via social media. U mag geen beeldopnamen maken van het gesprek.

Post

Gemeente Enschede
Postbus 20
7500 AA Enschede

U ontvangt geen bevestiging dat wij uw post hebben ontvangen. Binnen 3 weken krijgt u een antwoord. Als het langer duurt, sturen wij u een bericht.