Stadsdeel Noord

Stadsdeel Noord bestaat uit de wijken Bolhaar, Deppenbroek, Mekkelholt, Roombeek, Twekkelerveld en Walhof/Roessingh. Ook het dorp Lonneker, Universiteit Twente, Kennispark Twente, Vliegveld Twente en Technology Base behoren tot dit stadsdeel.

Servicecentrum Noord

Servicecentrum Noord is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Bezoekadres: Zaanstraat 12, 7523 HC Enschede

Stadsdeelbeheer Noord

Stadsdeelbeheer Noord is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De medewerkers van leefomgeving zorgen samen met buurtbewoners en ondernemers voor een schone en veilige leefomgeving.

De wijkbeheerders zijn de aanspreekpunten voor beheer en onderhoud in de wijk.

 • Paul Scholten, wijkbeheerder Deppenbroek, Mekkelholt, Roombeek, Voortman/Amelink en Lonneker
 • Barry Langkamp, wijkbeheerder Bolhaar, Park de Kotten, Twekkelerveld en Walhof/Roessingh
 • Frank ten Dam, teamleider
 • André Ordelmans, projectmedewerker

Stadsdeelmanagement Noord

Stadsdeelmanagement Noord wil leven en werken in Noord zo aangenaam mogelijk maken. Het stadsdeelmanagement heeft een verbindende rol en sluit aan bij ideeën en initiatieven in de wijken en buurten. Samen met onder andere woningcorporaties, politie, welzijnsinstellingen en scholen zorgen we voor een prettige en veilige leefomgeving.

Stadsdeelmanager: Inge Stegeman

De wijkregisseurs zijn de schakel tussen bewoners, professionals en de gemeente.

 • Nick te Brake, wijkregisseur Bolhaar, Lonneker, Walhof/Roessingh, buitengebied Noord en Vliegveld Twente
 • Eva Lulof, wijkregisseur Deppenbroek, Mekkelholt en Roombeek
 • Kaz Wesseloo, wijkregisseur Kennispark, Twekkelerveld en UT
 • Marijke van Oostende, adviseur bewonersinitiatieven
 • Henriëtte Oosterhuis, coördinator jeugd
 • Jo Java, managementassistent

Stadsdeelcommissie Noord

Enschede bestaat uit 5 stadsdelen. Elk stadsdeel heeft een eigen stadsdeelcommissie. Deze commissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Stadsdeelcommissie Noord komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijk speelt.

Stadsdeelwethouder Noord

De wethouder die verantwoordelijk is voor Stadsdeel Noord is Arjan Kampman.

Wijk- en dorpsraden Noord

De wijk- en dorpsraden zijn er voor de bewoners. Ze onderhouden contacten met zowel de bewoners als de gemeente en organiseren activiteiten.

Stadsdeelagenda Noord

In de Stadsdeelagenda's Enschede 2023-2026 staan de actiepunten voor alle 5 de stadsdelen. U kunt in de afbeelding doorklikken voor de actiepunten per stadsdeel, wijk of dorp.

Wilt u weten wat de actiepunten zijn voor Stadsdeel Noord, bekijk dan de infographic Stadsdeel Noord actiepunten 2023. Of lees alleen de tekst Stadsdeel Noord actiepunten 2023

Nieuws uit Noord

 • Grove snoei zieke kastanjebomen Boulevard

  Bij controle van de gezondheid van de kastanjes aan de Boulevard 1945 blijkt dat 13 bomen in ernstige mate zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. De kastanjebloedingsziekte heeft in deze mate van aantasting geen kans op herstel. Dit betekent dat we deze bomen helaas moeten verwijderen. We hebben hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd, waarop een bezwaar is binnengekomen. De behandeling daarvan moeten we eerst afwachten. Er kunnen echter elk moment grote takken afbreken, vooral nu ze zwaarder zijn door blad en bloesem. Op 26 mei starten we met de snoei van de gevaarlijkste takken en plaatsen we hekken rondom de bomen.

  Zieke Kastanjebomen aan de Boulevard
 • Het Kompas geeft richting en wordt kloppend hart van Enschede-Noord

  Het college van B&W stelt voor om ruim 3,2 miljoen euro vrij te maken voor het verbouwen van Het Kompas tot bruisende wijkvoorziening.

  Voorzijde van het gebouw van Het Kompas
 • 11 winnende ideeën van inwoners voor besteding wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

  De winnende ideeën voor het wijkbudget van Mekkelholt en Deppenbroek zijn bekend. Maar liefst 312 buurtbewoners uit Mekkelholt en Deppenbroek hebben de afgelopen twee weken hun stem uitgebracht op hun favoriete ideeën via het platform Stem van Enschede. Met het beschikbare budget van €46.000,- kunnen maar liefst 11 van de in totaal 63 ideeën uitgevoerd worden.

  Buurtbewoners winnende ideeën Mekkelholt Deppenbroek
 • Rondleiding op de Westerbegraafplaats

  We organiseren op 1 juni weer een rondleiding op de Westerbegraafplaats aan de Hengelosestraat 487.

  Ingang Westerbegraafplaats Enschede
 • Ontmoetingsgroepen voor ouders

  Alifa organiseert wekelijks gezellige en informatieve bijeenkomsten. Ouders krijgen dan informatie over alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft.

  oppas zittend bij kinderen die spelen met blokjes