Stadsdeel Oost

Stadsdeel Oost bestaat uit de wijken Cascade, Diekman, Dolphia, Eilermarke, Eschmarke-Zuid, Hogeland-Zuid, Ribbelt, Schreurserve, Stokhorst, Velve Lindenhof en Wooldrik, het dorp Glanerbrug en het Euregio-bedrijventerrein.

Servicecentrum Oost

Servicecentrum Oost is de vestigingslocatie van Stadsdeelbeheer Oost en Stadsdeelmanagement Oost. Het servicecentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag is het servicecentrum geopend van 8.00 tot 12.00 uur.

Bezoekadres: Keppelerdijk 2, 7535 PE Enschede

Stadsdeelbeheer Oost

Stadsdeelbeheer Oost is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De medewerkers van leefomgeving zorgen samen met buurtbewoners en ondernemers voor een schone en veilige leefomgeving.

De wijkbeheerders zijn de aanspreekpunten voor beheer en onderhoud in de wijk.

 • Ruben Geerlings, wijkbeheerder Cascade, Dolphia, Ribbelt, Schreurserve, Slank, Sleutelkamp, Stokhorst, Velve Lindenhof en ’t Weldink
 • Hans Schutte, wijkbeheerder De Leuriks, Diekman, Hogeland Zuid, Varvik en Wooldrik
 • Martin Waaijer, wijkbeheerder Bentveld, Eekmaat, Eekmaat West, Glanermaten, Glanerveld, Oikos, en Schipholt
 • Frank ten Dam, teamleider
 • André Ordelmans, projectmedewerker

Stadsdeelmanagement Oost

Stadsdeelmanagement Oost wil leven en werken in Oost zo aangenaam mogelijk maken. Het stadsdeelmanagement heeft een verbindende rol en sluit aan bij ideeën en initiatieven in de wijken en buurten. Samen met onder andere woningcorporaties, politie, welzijnsinstellingen en scholen zorgen we voor een prettige en veilige leefomgeving.

Stadsdeelmanager: Inge Stegeman

De wijkregisseurs zijn de schakel tussen bewoners, professionals en de gemeente.

 • Nick te Brake, wijkregisseur ’t Ribbelt, Stokhorst en Schreurserve
 • Jeffrey Brinkman, wijkregisseur Cascade, Dolphia, Eschmarkerveld en Sleutelkamp
 • Rinske Hofste, wijkregisseur Hogeland, Varvik-Diekman, Velve-Lindenhof en Wooldrik
 • Pien Bosma, wijkregisseur Eschmarke, Euregio, Glanerbrug en Leuriks
 • Marijke van Oostende, adviseur bewonersinitiatieven
 • Henriëtte Oosterhuis, coördinator jeugd
 • Brigitte Steffens-Schoezetter, management assistente

Stadsdeelcommissie Oost

Enschede bestaat uit 5 stadsdelen. Elk stadsdeel heeft een eigen stadsdeelcommissie. Deze commissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Stadsdeelcommissie Oostexterne-link-icoon komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijk speelt.

Stadsdeelwethouder Oost

De wethouder die verantwoordelijk is voor Stadsdeel Oost is Niels van den Berg.

Wijk- en dorpsraden Oost

De wijk- en dorpsraden zijn er voor de bewoners. Ze onderhouden contacten met zowel de bewoners als de gemeente. Naast het actief betrekken van bewoners bij onderwerpen in de wijk of het dorp, organiseren ze veel activiteiten.

Stadsdeelagenda Oost

In de Stadsdeelagenda's Enschede 2023-2026externe-link-icoon staan de actiepunten voor alle 5 de stadsdelen. U kunt in de afbeelding doorklikken voor de actiepunten per stadsdeel, wijk of dorp.

Wilt u weten wat de actiepunten zijn voor Stadsdeel Oost, bekijk dan de infographic Stadsdeel Oost actiepunten 2024. Of lees alleen de tekst Stadsdeel Oost actiepunten 2024

Nieuws uit Oost