Stadsdeel Oost

Stadsdeel Oost bestaat uit de wijken Cascade, Diekman, Dolphia, Eilermarke, Eschmarke-Zuid, Hogeland-Zuid, Ribbelt, Schreurserve, Stokhorst, Velve Lindenhof en Wooldrik, het dorp Glanerbrug en het Euregio-bedrijventerrein.

Servicecentrum Oost

Servicecentrum Oost is de vestigingslocatie van Stadsdeelbeheer Oost en Stadsdeelmanagement Oost. Het servicecentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag is het servicecentrum geopend van 8.00 tot 12.00 uur.

Bezoekadres: Keppelerdijk 2, 7535 PE Enschede

Stadsdeelbeheer Oost

Stadsdeelbeheer Oost is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte. De medewerkers van leefomgeving zorgen samen met buurtbewoners en ondernemers voor een schone en veilige leefomgeving.

De wijkbeheerders zijn de aanspreekpunten voor beheer en onderhoud in de wijk.

 • Ruben Geerlings, wijkbeheerder Cascade, Dolphia, Ribbelt, Schreurserve, Slank, Sleutelkamp, Stokhorst, Velve Lindenhof en ’t Weldink
 • Hans Schutte, wijkbeheerder De Leuriks, Diekman, Hogeland Zuid, Varvik en Wooldrik
 • Martijn Waaijer, wijkbeheerder Bentveld, Eekmaat, Eekmaat West, Glanermaten, Glanerveld, Oikos, en Schipholt
 • Frank ten Dam, teamleider
 • André Ordelmans, projectmedewerker

Stadsdeelmanagement Oost

Stadsdeelmanagement Oost wil leven en werken in Oost zo aangenaam mogelijk maken. Het stadsdeelmanagement heeft een verbindende rol en sluit aan bij ideeën en initiatieven in de wijken en buurten. Samen met onder andere woningcorporaties, politie, welzijnsinstellingen en scholen zorgen we voor een prettige en veilige leefomgeving.

Stadsdeelmanager: Inge Stegeman

De wijkregisseurs zijn de schakel tussen bewoners, professionals en de gemeente.

 • Nick te Brake, wijkregisseur ’t Ribbelt, Stokhorst en Schreurserve
 • Jeffrey Brinkman, wijkregisseur Cascade, Dolphia, Eschmarkerveld en Sleutelkamp
 • Kiona Grotenhuis, wijkregisseur Hogeland, Varvik-Diekman, Velve-Lindenhof en Wooldrik
 • Job Kantelberg, wijkregisseur Eschmarke, Euregio, Glanerbrug en Leuriks
 • Marijke van Oostende, adviseur bewonersinitiatieven
 • Henriëtte Oosterhuis, jeugdcoördinator
 • Brigitte Steffens-Schoezetter, management assistente

Stadsdeelcommissie Oost

Enschede bestaat uit 5 stadsdelen. Elk stadsdeel heeft een eigen stadsdeelcommissie. Deze commissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Stadsdeelcommissie Oost komt graag in contact met bewoners om te horen wat er in de wijk speelt.

Stadsdeelwethouder Oost

De wethouder die verantwoordelijk is voor Stadsdeel Oost is Niels van den Berg.

Wijk- en dorpsraden Oost

De wijk- en dorpsraden zijn er voor de bewoners. Ze onderhouden contacten met zowel de bewoners als de gemeente. Naast het actief betrekken van bewoners bij onderwerpen in de wijk of het dorp, organiseren ze veel activiteiten.

Stadsdeelagenda Oost

In de Stadsdeelagenda's Enschede 2023-2026 staan de actiepunten voor alle 5 de stadsdelen. U kunt in de afbeelding doorklikken voor de actiepunten per stadsdeel, wijk of dorp.

Nieuws uit Oost

 • Een 4e Tiny Forest in Enschede

  Enschede heeft er sinds afgelopen vrijdag een nieuw Tiny Forest bij. Daar zorgden de leerlingen van basisschool de Esmarke voor. Zij veranderden het schoolplein in een Tiny Forest.

  kinderen die bomen platen bij obs de Esmarke
 • Samen wandelen richting het voorjaar

  Sportaal stimuleert bewegen onder volwassenen door op verschillende plekken in de stad wandelgroepen aan te bieden. Wandelen is een laagdrempelig manier om te bewegen, iedereen kan meedoen en is welkom.

  stukje been en schoenen van iemand die wandelt
 • Het allereerste Streetsport festival van Enschede komt eraan!

  Op zondag 26 maart is het H.J. van Heekplein 1 groot speelveld. Kinderen tussen de 10 en 18 jaar kunnen dan van 11.00 tot 17.00 uur meedoen aan 2 sporttoernooien. Het Street Soccer 4 tegen 4 en het Enschedese kampioenschap Panna Knock Out.

  advertentie streetsportfestival
 • NL Doet bij CVV Sparta

  Op zaterdag11 maart werd tijdens de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds hard gewerkt bij CVV Sparta.

  team vrijwilligers bij CV Sparta
 • Geld voor goede ideeën!

  Heeft u een vernieuwend idee dat over uw wijk- of dorpsgrens gaat. En is het een idee waar veel bewoners in stadsdeel Oost of andere wijken van profiteren? Dan is hiervoor geld beschikbaar!

  verschillende euro bankbiljetten
 • Stuur groenproject in voor de Steenbreektrofee

  De jury van de Steenbreektrofee is weer op zoek naar innovatieve projecten die bijdragen aan de vergroening van onze leefomgeving. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren! Geef uw project op voor de verkiezing van 2023, aanmelden is eenvoudig.

  Steenbreektroffee voor Beste Innovatieve Groene Idee
 • Sportaal steekt de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

  Op vrijdag 10 maart hebben de sportregisseurs van Sportaal de gehele ochtend voetbalvereniging PW actief ondersteunt bij de renovatie van haar nieuwe clubgebouw op Diekman-Oost.

  Wijkregisseurs van Sportaal helpen tijden NLdoet
 • Tiny Forest bij OBS Esmarke

  Vrijdag 17 maart begint het echte aanplanten van de Tiny Forest. Die dag helpen de leerlingen van de groepen 5 en 6 onder begeleiding van het IVN, Instituut voor natuureducatie en vrijwilligers met het planten van in totaal 600 bomen

  collage tiny forest esmarke
 • Stokhorstvijver: natuurpark in de wijk

  De komende weken gaan de gemeente Enschede en het waterschap Vechtstromen aan de slag om de Stokhorstvijver schoon te maken en de omgeving op te knappen.

  baggeren stokhorstvijver
 • Lok vlinders en bijen de stad in met gratis bloemenzaad

  Nu we reikhalzend uitzien naar het voorjaar, wordt het ook weer tijd om bloemen te zaaien. Al jaren op rij deelt de Groene Loper Enschede gratis bloemenzaad uit om samen met inwoners van Enschede een bloemenlint aan te leggen. Doet u ook mee met uw tuin, buurt, (sport)vereniging, school of wijkcentrum? Meld u dan snel aan! Wij regelen voldoende bloemenzaad. Deelname is gratis.

  Bij in ingezaaid bloemenlint