Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Happietaria

  26 mei 2017

  Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants die worden gerund door vrijwilligers, veelal studenten, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Van 19 mei tot en met 16 juni vindt Happietaria weer in Enschede plaats. Reserveer een tafel en eet voor het goede doel!

 • How on earth should this be art?

  26 mei 2017

  Kinderen die een boomhut bouwen. Een excursie naar de Zuidas. Een zelfgefokt kippenras. Een radiostation. Een vliegtuig. Zomaar een opsomming van kunstwerken die net zo goed géén kunst hadden kunnen zijn. En waarom is het dan wel kunst? Om te beginnen is er de simpele reden dat er in al deze gevallen een kunstenaar is die heeft gezegd 'dit is mijn kunstwerk'.

 • Expositie olieverfschilderijen & sieraden

  26 mei 2017

  Typerend voor het oeuvre van Ron Ekkelenkamp, zijn ongetwijfeld de krachtige verfstreken en de dikke verflagen van olieverf. Frans Beelen maakt opvallende, speelse, kleurrijke sieraden.

 • Streekmarkt

  26 mei 2017

  Vanaf 7 april is er elke vrijdag en zaterdag een streekmarkt in het vernieuwde winkelcentrum Koningsplein in Enschede.

 • De droom van het vliegen

  26 mei 2017

  De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.