Corona: aangepaste dienstverlening

Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Bökkers + De Heinoos livestream

  30 mei 2020

  Geen Islands in the stream maar Samen in de stream!

 • Heropening Concordia met Tim Knol

  01 juni 2020

  De bekende singer-songwriter Tim Knol trapt de heropening van Concordia af.

 • Groepsexpositie Minkmaatatelies

  01 juni 2020

  De Enschedese kunstenaars Afra Willems, Patrick Jonkman, Paulien Wilkinson, Joyce van Heek, Peter Geerts en Monique Bosman laten hun werk zien.

 • Picasso & Matisse. Beauty is a line

  01 juni 2020

  Aan de hand van werken uit het grafische oeuvre van de giganten Picasso en Matisse van de moderne kunst, en vele andere werken van onder meer Toorop, Kirchner en Van Heemskerck, bestudeert het museum de lijn als het fundament van de moderne kunst.

 • 24/7 video estafette videokunst

  01 juni 2020

  Met EXPO5, de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat, biedt Concordia je een nieuwe manier van kunstbeleving die onbedoeld zeer actueel is. De videokunst in EXPO5 is door iedereen die langs loopt (of fietst) op een veilige manier te bekijken. Bovendien kun je op deze manier kunst ervaren in een expositie-context zonder daadwérkelijk een kunstinstelling te hoeven bezoeken...

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.