Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Bureau Sport in het theater

  28 mei 2019

  In 2017 waagden Frank en Erik de stap van tv naar theater en brachten ze hun geliefde ‘Bureau Sport’ op de planken. Na een twintigtal voorstellingen waaraan het publiek en de mannen zelf ontzettend veel lol beleefden, werd de stap als ‘geslaagd experiment’ bestempeld en maken ze zich op voor het vervolg.

 • The Nashville Sessions

  29 mei 2019

  ​De voorstelling van Americana/country trio Lovers & Lions staat dit keer in het teken van hun reis naar Nashville. Maak uit eerste hand de avonturen van de band mee, verteld door anekdotes, documentaire beelden en uiteraard de - in Nashville geschreven - muziek. Ditmaal voor het eerst met band!

 • Ontdekkingsreis naar de gitaar

  30 mei 2019

  Speel je sinds kort gitaar, of ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de gitaar? Kom dan op 30 mei naar Theater Concordia en ontdek alle klanken en aspecten van de klassieke gitaar.

 • Waterfietstocht

  30 mei 2019

  Wat gebeurt er onder onze straten als het hevig regent? Welke functie heeft de Stadsbeek precies en wat zijn de verdere plannen? De waterfietstocht geeft antwoord op die vragen.

 • Springkussenfestival

  30 mei 2019

  ​Dit is gaaf! Donderdag 30 mei kunnen we allemaal weer gaan SPRINGEN!

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.