Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Chapter III: Transforming Desires

  03 december 2020

 • Lancering Playbour City Engines Chapter III tijdens The Overkill Festival

  03 december 2020

 • Tessa Langeveld - Experiment in EXPO 4

  04 december 2020

  De Avant-garde, de voorlopers en de koppen boven het maaiveld, dat zijn de kunstenaars die exposeren in EXPO 4. Pas afgestudeerd aan de AKI of de academie van Münster, krijgen de jonge kunstenaars carte blanche in de torenkamer. Daar experimenteren ze met vorm en disciplines, tonen ze eigenheid en durven dingen over een andere niet geijkte boeg te gooien.

 • De Online Pakje ‘s Avonds GayBingo

  04 december 2020

  Na het daverende succes van de Christmas GayBingo van Roxy en Erik zijn ze terug met de “Pakje ‘s Avonds” Online Bingo! Een GRATIS online bingo met leuke (soms een beetje ordinaire) prijzen!

 • De Tor Jazzmuziek: Dual City Concert Band

  04 december 2020

  Geïnspireerd door bigband jazzmuziek en door orkesten en musici als Count Basie, Mel Lewis/Thad Jones (nu Vanguard Jazz Orchestra), Bob Brookmeyer, Maria Schneider, Jim McNeely en vele anderen spelen we regelmatig concerten in Enschede als het huisorkest van Jazzpodium De Tor.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.