Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • 15 minutes after sunset: Being John Malkovich

  17 september 2019

  In samenwerking met Concordia Film Theater Beeldende Kunst wordt er iedere dinsdag van de maand een film vertoond in de 'Sjikkertuin' van Stanislaus Brewskovitch. De aanvang is '15 minutes after sunset'.

 • FC Twente - Heracles Almelo

  20 september 2019

  Op vrijdag 20 september speelt FC Twente tegen Heracles Almelo.

 • VRIJ - De gekste vrijdagmiddagborrel (uitverkocht)

  20 september 2019

  VRIJ speelt postbode en bezorgt je in september een heerlijke borrel.

 • Fietsfestijn Enschede

  21 september 2019

  Hét evenement waar je zult ontdekken, dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste en vrolijkste manier is om je te verplaatsen

 • Vredesweek

  21 september 2019

  ​Van 21 september tot en met zondag 29 september organiseert Enschede voor Vrede voor de 24ste keer de "Vredesweek". Elk jaar heeft deze week een motto. Dit jaar is het "Vrede verbindt over de grenzen".

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Tijdelijk niet beschikbaar

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.