Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • BIO MATTERs: Biodesign of Plastocene

  27 maart 2019

  ​Het groeiende onderzoek naar het Antropoceen – het tijdperk van geologische veranderingen veroorzaakt door de mens – heeft ons kritisch laten kijken naar onze relatie met de natuur, technologie en de materialen die we uitvinden. Creëren onze duurzame technologische oplossingen en wetenschappelijke ontdekkingen wel een toekomst waarin we willen leven?

 • Perron 22 viert feest op zaterdag 30 maart

  30 maart 2019

  We hebben niet stilgezeten de afgelopen tijd: we hebben een nieuwe menukaart voor overdag en in de avond, we zijn begonnen met het bezorgen van heerlijke taarten via www.22taartjes.nl én het nachtleven van Enschede weet ons ook te vinden op de eerste verdieping. Dus vieren we een feestje en trappen we onze kortingsactie af: twee weken lang elk tweede gerecht gratis!

 • Overlast XI

  30 maart 2019

  Levendige lichten, sterke beats en een hartverwarmend, vriendelijk publiek. Als dat goed voor je klinkt, neem dan zeker even een bezoekje.

 • Zoektocht day in day out

  31 maart 2019

  Peter van den Akker presenteert op 31 maart 2019 zijn oeuvrecatalogus ‘Zoektocht day in day out’ met schilderijen, werk op papier, beelden en opdrachten over de periode 2018 - 1978. Tijdens de begeleidende tentoonstelling – 31 maart t/m 8 mei - laat hij naast recent werk ook zijn ontwikkeling uit vroegere periodes zien.​

 • Crazy Sunday

  31 maart 2019

  ​Een muziekmiddag waarbij 2 bands hun muziek ten gehore brengen. Je beleeft gegarandeerd een topmiddag onder het genot van de klanken van de beste muzikanten. Tevens kun je deze middag genieten van ons overheerlijke buffet!!

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.