Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Instaprondleiding Synagoge

  17 januari 2018

  Elke woensdag en zondag zijn er instaprondleidingen bij de Synagoge van Enschede. Deze synagoge staat bekend als de mooiste synagoge van West-Europa.

 • Ninety Minutes

  18 januari 2018

  In de CuriousU-cursus 2017, "Smart Cities", ontwikkelden deelnemers van 12 verschillende nationaliteiten op een creatieve manier amendementen voor de Europese richtlijn (wettelijke) kaders van zowel water als energie. Aan het einde van de week hebben ze zichzelf creatief gepusht en maakten samen kunstwerken over deze amendementen.

 • De droom van het vliegen

  18 januari 2018

  De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

 • Tentoonstelling 'De Aard der Dingen'

  18 januari 2018

  De negen hedendaagse kunstenaars in deze tentoonstelling hebben gemeen dat ze zich allemaal richten op motieven ontleend aan de natuur.

 • Performance, Objects, Bodies

  18 januari 2018

  In Tetem is de interactieve tentoonstelling van Marit Mihklepp en Ludmila Rodrigues te beleven, waarin de interactie en communicatie tussen de mens en haar omgeving onderzocht wordt.

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.