Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Sweet Harmony Tour

  20 november 2019

  Jong en oud omarmen de ‘Ladies With The Golden Voices’.

 • Zoals verwacht loopt alles anders - Try-out

  20 november 2019

  ​Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen, de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders of begon je hartklep beangstigend te lekken.

 • Shantel

  20 november 2019

  Disko Partizani! De uit Duitsland afkomstige Shantel, met Roemeense roots, kan worden gezien als de pionier van de balkan pop. Bovendien is er geen zaal of festivalweide die hij niet in beweging krijgt.

 • Ghosts

  20 november 2019

  ​Uniek is de samenwerking tussen Lavinia Meijer en pianist Michiel Borstlap. Zij is wereldvermaard als klassiek harpiste, hij top-pianist in de internationale muziekwereld.

 • Roofvogels in Twente

  21 november 2019

  Wat eten ze? Waar leven ze? Hoe kunnen wij deze Twentse Roofvogels ontmoeten?

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.