Uit in Enschede

De grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Informatie over kunst en cultuur, uitgaan en winkelen is te vinden op www.uitinenschede.nl

Agenda

 • Verhaal van myn droevig leeven

  19 februari 2020

  Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborskaen Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville.

 • Verhaal van myn droevig

  19 februari 2020

  ​Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborskaen Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville.

 • Destruction, Legion Of The Damned, Suicidal Angels

  19 februari 2020

  Een line-up om je vingers bij af te bijten met het legendarische DESTRUCTION als headliner! Maar het is aan te raden om gewoon op tijd te zijn als je van death en thrash metal houdt want ook LEGION OF THE DAMNED, SUICIDAL ANGELS en FINAL BREATH!

 • Erik Slot

  19 februari 2020

  De tentoonstelling ‘Leven tussen groei en krimp’ gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-Europa (Warschau) en een krimpende regio in het Zuiden (Asturië, Noord-West Spanje). De verschillen zijn heel groot, maar er is ook een overeenkomst, op beide plekken staan gemeenschappen onder druk en is het voor de mensen die er wonen een groeiende uitdaging om er simpelweg hun leven te leiden.

 • BodyBuilding

  20 februari 2020

Webcam Ei van Ko, centrum Enschede

Cultuurhistorie

In 2013 zijn drie archeologische belevingsplekken ingericht: de Laag van Usselo en de vuurstenen werktuigen van de jagers en verzamelaars; de vindplaats uit het Mesolithicum ‘VUUR-STEEN’; en een ontwerp met resten van de archeologische opgraving van erve Sprakel.