WAK laat ook de binnenstad bruisen

22 mei 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De ‘Week van de Amateurkunst’ is dit jaar van 1 tot en met 9 juni en is van én voor inwoners van Enschede. Tijdens dit evenement laten vele Enschedese kunstenaars zien wat voor leuke dingen zij allemaal doen. De week past bij het creatieve karakter van Enschede en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente en provincie.

Verschillende koren dansgroepen, theatergenootschappen, muziekgroepen en kunstenaars zorgen samen voor meer dan 80 activiteiten, verspreid over de hele stad. Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops en bekijk inspirerende exposities.

Voor ieder wat wils

Voor jongeren die tekenen leuk vinden is er de junioreditie van Drink ’n Draw op 2 juni. Onder begeleiding van professionele tekenaars kun je lekker aan de slag! Zij laten ook zien dat tekenen niet alleen een hobby is, maar dat je er ook je geld mee kunt verdienen.

Houd je van beeldende kunst? Laat je dan verrassen door de vele exposities die in het centrum te vinden zijn. Locaties zijn onder andere Concordia, het Bolwerk, de Bibliotheek, het MST en het Stadskantoor.

Houd je meer van theater? Kom dan naar het Vestzaktheater voor de nieuwste voorstelling van theatergroep Twintigers aan Z! Ook heel bijzonder zijn de demonstraties van Aerial Academics. Zij laten in de Klanderij-Twentec hun kunsten zien terwijl ze in lange doeken in de lucht dansen.

Daarnaast is er heel veel om naar te luisteren! Op vrijdagavond is er een ‘WAK Muzieknacht’, met optredens van vele bands en singer-songwriters op zes locaties in de binnenstad.

Op drie avonden kan je genieten van optreden van meerdere koren: in de Oude Kerk (5 juni), de Jacobuskerk (6 juni) en het Wilminktheater (8 juni).

Stad om te verblijven en ontmoeten

De ‘WAK’ draagt bij aan de bruisende binnenstad van Enschede. In 2022 hebben ondernemers en gemeente samen het Actieplan Binnenstad opgesteld. Hierin staat de ambitie om de binnenstad een plek van verblijven en ontmoeten te laten zijn. Openbare kunst en activiteiten zoals tijdens de WAK of het onlangs gehouden StreetArt Festival spelen hier een belangrijke rol in. Het maakt de binnenstad interessant om naartoe te gaan zonder winkelen op het oog te hebben.

Kortom, kom volgende week naar de binnenstad en laat je verwonderen! Kijk voor het volledige overzicht van alle activiteiten in Enschede op www.wakenschede.nlexterne-link-icoon