Wat speelt er in uw buurt? Vul de vragenlijst in.

05 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Elkaar ontmoeten en samen bewegen, spelen en sporten. Dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Spelen en bewegen in Enschede is aan vernieuwing toe. In alle opzichten. De gemeente vindt het daarom tijd voor nieuw beweeg-, speel- en sportbeleid. Daar hebben we u voor nodig!

Praktisch: veel speeltoestellen zijn de komende jaren aan vervanging toe of voldoen niet meer aan de behoefte van de buurt. Daarnaast kijken we tegenwoordig anders naar spelen, sporten, bewegen en ontmoeten. Natuurlijk moet het leuk zijn, maar het moet ook echt kunnen bijdragen aan de gezondheid. De leefomgeving moet uitdagen. Voor alle leeftijden. 

De gemeente is benieuwd hoe inwoners van Enschede de buitenruimte (willen) gebruiken. Waar vindt spelen, ontmoeten en bewegen nu plaats?  Is dat een goede locatie kan het beter of moet het ergens anders? U kent uw wijk het beste. Vul de vragenlijst externe-link-icoonin.

Denk bij het invullen van de vragenlijst vooral aan uw eigen behoeften. Als u (klein)kinderen heeft kunt u de vragenlijst ook voor of met hen invullen. U kunt de vragenlijst t/m 26 juni invullen. 

We onderzoeken voor iedere buurt hoe de plekken nu zijn ingericht. Daarbij kijken we naar:

  • het aantal speelplekken;

    de waarde van deze plekken; 

    de samenstelling van de wijk rondom deze plekken. 

Meer informatie vindt u op de pagina Bewegen Spelen en Sportenexterne-link-icoon.