Kindpakket: ieder kind kan meedoen!

Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen. Ook als ouders een laag inkomen hebben. Daarvoor is er het Kindpakket.

Voor wie is het Kindpakket

Het kindpakket is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben.

Wanneer komt ik in aanmerking?

Alle organisaties die samen met de gemeente de leuke en belangrijke dingen voor kinderen mogelijk maken, hebben hun eigen regels. Bijvoorbeeld over de maximale hoogte van het gezinsinkomen en de regels om iets leuks of belangrijks aan te vragen. De voorwaarden staan op de website van de betreffende organisatie.

Wat kan ik aanvragen en bij welke organisatie moet ik zijn?

Dat staat op deze pagina op een rijtje.

Smartphone voor brugklassers

Voor kinderen die in de brugklas van het voortgezet onderwijs zitten. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe smartphone in.

Laptop

Voor kinderen die op de middelbare school zitten. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe laptop in.

Fiets

Voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe klant in.

Muziek, dans of schilderen

Geld voor lessen of lid worden van een club. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe klant in.

Zwemlessen

Geld voor zwemlessen voor diploma A, B en C. Voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe klant in.

Sporten

Geld voor sportlessen of lid worden van een sportclub. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe klant in.

Gevulde schooltas

Voor kinderen die naar groep 1 of groep 5 van de basisschool gaan, en voor kinderen die voor het eerst naar de brugklas gaan. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier gevulde schooltas in.

Schoolreisjes en werkweken

Geld voor een schoolreisje of werkweek. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Doe een aanvraag bij Leergeld Enschede en vul het formulier nieuwe klant in.

Bibliotheek

Boeken, films en games huren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek.

Bijles en huiswerkbegeleiding

Voor kinderen vanaf groep 7 van de basisschool tot aan de laatste groep van het voorgezet onderwijs. Vraag op school naar een geschikt bureau voor huiswerkbegeleiding en check bij het bureau of deze een subsidie-overeenkomst heeft met de gemeente Enschede. Er geldt een inkomensnorm tot 120% van het bijstandsniveau.

Extra’s via de Voedselbank

De Voedselbank doet iets extra’s voor kinderen uit gezinnen die een voedselpakket krijgen. Kinderen krijgen een verjaardagsbox als ze jarig zijn. En in november vieren zij Sinterklaas. Doe een aanvraag voor een voedselpakket bij de Voedselbank.

Kleding uitzoeken

Je mag met je gezin twee keer per jaar kleding en accessoires uitzoeken bij de Kledingbank (lente/zomer en herfst/winter). Voor de Kledingbank heb je een verwijsbrief nodig. Deze kun je krijgen bij een wijkcoach van WijkteamsEnschede. Bel 053 – 481 79 00.

Babyspullen

Je kunt een pakket met kleertjes en spullen voor je baby (kinderen tot 2 jaar) aanvragen bij de Kledingbank. Voor de Kledingbank heb je een verwijsbrief nodig. Deze kun je krijgen bij een wijkcoach van WijkteamsEnschede. Bel 053 – 481 79 00.

Koken voor kinderen

Samen met andere kinderen koken en eten in een echt restaurant. Kijk voor meer informatie op de website van Resto VanHarte.

Jeugdviva

Leuke dingen doen bij jou in de buurt in de zomervakantie. Kijk voor meer informatie op de website van Jeugdviva.

Heb jij een goed idee?

Of kunnen we je nog beter helpen? Laat het ons weten.

Informatie voor professionals

Lees hoe u helpt meer kinderen die dit nodig hebben te bereiken.