Werkzaamheden nieuw zwembad

06 februari 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De werkzaamheden voor het nieuwe zwembad aan de J.J. van Deinselaan zijn gestart.

De komende periode worden enkele muren gesloopt om ruimte te maken voor de bouw van een tijdelijke ingang, die naar verwachting in april in gebruik wordt genomen. Deze tijdelijke ingang zorgt ervoor dat het huidige zwembad toegankelijk blijft voor de bezoeker. Inmiddels zijn alle betrokkenen geïnformeerd over de voortgang van het project, dat ongeveer twee jaar gaat duren.

Tijdens de verbouwing blijft het zwembad zoveel mogelijk open voor gebruikers. Voor de bouw van het nieuwe bad is echter een deelsloop nodig, hierdoor wordt het bestaande recreatiebad vanaf begin maart 2024, voor een korte periode van acht weken gesloten. Het sportbad blijft de gehele periode open en is op bepaalde momenten toegankelijk voor recreatief zwemmen. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het buitenbad. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om deze in de zomer open te houden. Het buitenbad zal daarom in het zomerseizoen van 2024 en 2025 gesloten zijn voor publiek.

Kleine vertraging door recreatieve elementen

Door toevoegingen vanuit de raad beginnen de werkzaamheden iets later dan gepland. In het oorspronkelijke plan zouden er enkel een sportbad en een instructiebad komen. Tijdens het raadsdebat van 6 juni 2023 is besloten om recreatieve elementen toe te voegen. Het definitieve ontwerp hiervoor was eind vorig jaar rond. Het nieuwe zwembad krijgt nu een familieglijbaan, een peuterbad met elementen, een interactieve bodem, een klimwand en een waterval.

Een zwembad waarin iedereen zich welkom voelt

Zowel Sportaal als de gemeente Enschede zijn enthousiast over de start van de bouw. De bouwplannen zijn goedgekeurd en officieel ondertekend. Er is aandacht besteed aan de wens van de opdrachtgever. Alle huidige zwembadgebruikers kunnen straks ook terecht in het nieuwe zwembad. Dit is iets waar Sportaal bijzonder trots op is. Erik Kroeze, Teamleider Zwembaden bij Sportaal, benadrukt dat het nieuwe zwembad niet alleen een prachtige uitstraling heeft, maar ook aan de behoefte van alle gebruikers voldoet, zodat iedereen zich straks weer welkom voelt.

De exacte openingsdatum van het nieuwe zwembad is nog niet bekend. De verwachting is dat er in het voorjaar van 2026 een officiële en feestelijke opening plaatsvindt.