Aanbod huurwoningen

De Gemeente Enschede bezit of verhuurt zelf geen woningen. De gemeente kan u daarom niet helpen bij het zoeken van een huurwoning. De verschillende woningcorporaties zijn verantwoordelijk voor de woonruimteverdeling in Enschede.

Woningcorporaties

Dit zijn de woningcorporaties binnen Enschede:

Kan ik urgentie aanvragen voor een sociale huurwoning in Enschede?

Nee, dat is niet mogelijk. Niet bij de gemeente, en ook niet bij de woningcorporaties. Er is geen urgentieregeling. De meeste woningcorporaties werken met een lotingssysteem waarbij iedereen gelijke kansen heeft. Hoe actiever u reageert op een woning, hoe groter de kans op een woning. Als u dringend op zoek bent naar een woning, dan adviseren wij u om veel te reageren.Er zijn organisaties die zeggen dat ze kunnen helpen (tegen betaling) om urgentie te krijgen, waardoor u sneller een sociale huurwoning toegewezen zou krijgen. Omdat er in Enschede geen urgentieregeling is, heeft het inschakelen van zo’n organisatie geen zin. Wij willen u hier graag op attenderen omdat we het zonde vinden als u voor niets betaalt. Zie ook het artikel: Website verdient aan onhaalbare urgentieverzoeken van de Woonbond.

Bijzondere situaties

Sommige woningcorporaties kunnen in bijzondere situaties een woning toewijzen buiten de normale procedure. Dat gebeurt alleen in situaties waarbij veel problemen spelen en een woning onderdeel is van de hulpverlening en er een duidelijk plan en doel ligt. Een scheiding of relationele problemen horen niet bij deze bijzondere situaties, hoe vervelend ook.

Komt u er niet uit?

Dan helpen wij u graag op weg. Bel ons via 14 053.

U kunt ons ook 24 uur per dag mailen via het contactformulier.