Woning huren

Gemeente Enschede bezit of verhuurt zelf geen woningen. Neem contact op met een woningcorporatie als u een woning wilt huren.

Woningcorporaties

Urgentie aanvragen niet mogelijk

Woningcorporaties werken met een lotingssysteem zodat iedereen gelijke kansen op een woning heeft. U kunt dus geen urgentieverklaring aanvragen. Ook niet bij de gemeente. Hoe actiever u reageert op een woning, hoe groter de kans op een woning. Er zijn organisaties die zeggen dat ze u (tegen betaling) kunnen helpen om een urgentie te krijgen. U zou dan sneller een sociale huurwoning toegewezen krijgen. Gemeente Enschede kent geen urgentieregeling. Het heeft daarom geen zin zo’n organisatie in te schakelen. Wij attenderen u hier op omdat we het zonde vinden als u voor niets betaalt.  

Geen urgentie bij echtscheiding of relatieproblemen

Sommige woningcorporaties kunnen in heel bijzondere situaties een woning toewijzen. Dat gebeurt alleen in situaties waarbij veel problemen spelen en een woning onderdeel is van de hulp. Ook moet er een duidelijk plan en doel zijn. Een echtscheiding of relatieproblemen horen niet bij deze bijzondere situaties.

Jongerenhuisvesting

Voor senioren die ook zorg nodig hebben 

Zie Woonzorg Nederlandexterne-link-icoon.