Zuid

De wijken onder de A35 - Helmerhoek, Stroinkslanden en Wesselerbrink - vormen stadsdeel Zuid. Binnen dit stadsdeel zijn de meeste sportverenigingen verzameld, met name aan de Sportboulevard.

Jij maakt de buurt!

Dien jouw ideeën in en maak je eigen buurt nog mooier

Wijkteams Enschede

Hét aanspreekpunt in uw wijk voor al uw zorgvragen

Nieuws uit Zuid

 • Smileycup gestart

   Vanaf donderdag 8 juni kun je elke donderdagmiddag van 15:00 tot 16:30 voetballen.

 • Wijkteams Zuid

  Meestal kunt u op eigen kracht of met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Misschien hebt u moeite om zelf te koken, te douchen of het huis schoon te houden? Ervaart u veel stress door uw werk- thuissituatie? Of voelt u zich vaak eenzaam en/of bent u op zoek naar een zinvolle dagbesteding? Zijn er opvoedproblemen of schulden? Met dit soort vragen kunt u terecht bij het wijkteam in uw wijk.

 • Met M-Pact aan het vrijwilligerswerk

  M-Pact helpt mensen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. Desiree houdt voor M-Pact elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur spreekuur in het Stroinkshuis. Maar wie is Desiree en vooral wat doet ze? Ze stelt zich graag aan u voor.

 • Beroepenweken bij KBS De Windroos

  Van 8 t/m 24 mei maakten leerlingen van KBS De Windroos kennis met diverse beroepen in het kader van ‘Beroepenoriëntatie’.

 • Feest in Enschede Zuid

  Het feest begon op 19 mei met een DOEN! Beurs. Een beurs voor bewoners uit Zuid die mee willen doen en op zoek zijn naar scholing, (snuffel)stageplekken, vrijwilligers- of betaald werk om zo een bijdrage te leveren in de samenleving.

Plannen & projecten zuid