Gratis ophaalservice voor gewipte tegels

05 april 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Groene(re) tuin van Nadie na het tegelwippen

Het voorjaar komt eraan. Hét moment om lekker aan de slag te gaan rondom het huis. Als u tegels vervangt door gras, bloemen, planten of bomen kunt u die gewipte tegels gratis laten ophalen.

De Tegelservice is speciaal opgezet voor het NK Tegelwippen en loopt tot 31 oktober 2023. De ophaaldienst kan aangevraagd worden via www.enschede.nl/tegelwippen

Kijk eens rondom uw huis waar een tegel kan plaatsmaken voor natuur. Een groen stukje houdt water vast, maakt uw tuin koeler op warme dagen en biedt dieren zoals bijen en vlinders een schuilplaats en voedsel. Bovendien maken planten en bloemen uw tuin kleurig en fleurig. 

Nadie sloeg aan het tegelwippen: “Door de vele tegels kon het regenwater slecht de grond in trekken. Daarom hebben we tegels gewipt. Daarvoor in de plaats hebben we heel veel biologische planten terug gezet. Regenwater zakt nu goed weg in de grond!”

Krijg geld terug van de gemeente

Doe net als Nadie en krijg van de gemeente een bijdrage in de kosten. Ook voor de aanleg van een geveltuin is subsidie beschikbaar. Kijk op enschede.nl/subsidie-klimaatadaptatie.

Maak Enschede kampioen in het NK Tegelwippen

Enschede strijdt tegen meer dan honderd andere Nederlandse gemeenten. Tot 31 oktober kunt u uw gewipte tegels mee laten tellen via www.nk-tegelwippen.nl