Ik zoek een kamer

Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen bij het vinden van een kamer. Op deze pagina hebben we er een aantal beschreven.

Gemeente Enschede kan geen garantie bieden dat alle kamers die op onderstaande websites worden aangeboden legaal zijn. Dit kunt u controleren op de kaart Legale kamerverhuurpanden in Enschede.

Stichting Jongerenhuisvesting Twente (SJHT) 

SJHTexterne-link-icoon is een woningcorporatie voor studenten en jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een minimaal inkomen. 

Roomspot

Roomspotexterne-link-icoon is een initiatief van de Gemeente Enschede, Woningstichting de Veste, Stichting Jongerenhuisvesting Twente, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente om studenten en jongeren te helpen bij het vinden van een kamer. Ook vindt u op deze website meer informatie over bijvoorbeeld de rechten en plichten van een huurder en verdere regelgeving. 

Student Union Kamersite

De Student Union is de overkoepelende organisatie van de Universiteit Twente die de belangen van studenten behartigt. De Student Union heeft een eigen websiteexterne-link-icoon waarop kamers worden aangeboden. 

Commerciële websites

Naast bovenstaande websites zijn er nog verschillende commerciële websites waarop kamers worden aangeboden. 

We raden u aan om altijd eerst te gaan kijken bij een kamer voordat u een bedrag overmaakt naar een verhuurder. Wees extra voorzichtig met kamers die alleen via social media worden aangeboden. 

Controleer voor de zekerheid of het kamerverhuurpand legaal is. De Rijksoverheidexterne-link-icoon geeft nog meer tips waar u rekening mee kunt houden bij het huren van een kamer.