Jij maakt Zuid met 50.000 euro: de tussenstand

28 maart 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Vanaf 30 januari tot 26 februari konden inwoners van Zuid ideeën indienen via stemvanenschede.nl/zuid. Er is dit jaar 50.000 euro beschikbaar om ideeën uit te voeren. 

Veel inwoners hebben daar gebruik van gemaakt. Ondertussen zijn er meer dan 80 ideeën ingediend! Een hele mooie opbrengst.

Het vervolg

De Commissie Initiatiefkracht Zuid heeft samen met de gemeente gekeken of de ideeën haalbaar zijn en voldoen aan de voorwaarden zoals: 

  • Het idee is goed voor het hele stadsdeel Zuid. 
  • Het gaat niet om verkeersmaatregelen.
  • Er zijn meer mensen die het een goed idee vinden.
  • Inwoners werken zelf mee aan de uitvoering.

Veel ingediende ideeën en zorgen gingen toch over verkeersmaatregelen. Die passen niet binnen dit project. We hebben deze zorgen doorgestuurd naar Stadsdeel Zuid en de verkeersdeskundige. Inwoners hebben de moeite genomen om hun zorgen en ideeën te delen, dan is het ook belangrijk dat er wat meegedaan wordt. Sommige ideeën pasten ook beter bij wijkbudget of andere plannen. Die hebben we met de juiste mensen gedeeld. Op de overgebleven ideeën kunnen de inwoners van Zuid gaan stemmen.

Stemmen op ideeën van inwoners

Van 19 maart tot 8 april kunnen alle inwoners van Zuid stemmen op de ideeën die ze het beste vinden. Het stemmen op ideeën kunt u digitaal doen via stemvanenschede.nl/zuidexterne-link-icoon. De ideeën met de meeste stemmen voeren we samen met de bedenker uit.

Liever niet online? Kom langs! 

Als u het stemmen liever niet digitaal doet, zit er iemand voor u klaar: 

  • Elke maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur bij de Wijkwijzer in wijkcentrum De Magneet. 
  • Elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in De Magneet tijdens het spreekuur van de wijkraad Wesselerbrink. 
  • Elke dinsdagochtend en woensdagmiddag in de bibliotheek Zuid tijdens het spreekuur van Informatiepunt Digitale Overheid.

Op 12 april maken we bekend welke ideeën we gaan uitvoeren.

Wijkbudget

Er is elk jaar via het wijkbudget geld beschikbaar om wijken in Enschede mooier, leuker, veiliger of socialer te maken. Via jijmaaktdebuurt.nl kunnen inwoners ideeën indienen. Wijkbudget loopt naast deze campagne ook dit jaar gewoon door. Dit jaar is er 50.000 euro beschikbaar voor heel Stadsdeel Zuid. De commissie Initiatiefkracht Zuid beheert het budget.