Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Paspoort en ID-kaart

Paspoort inwoner Enschede

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het Stadskantoor, dit gaat op afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen.

Paspoort Nederlander in het buitenland

Bent u Nederlander en woont u in het buitenland, dan kunt u bij de gemeente Enschede een nieuw paspoort aanvragen.

Identiteitskaart inwoner Enschede

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het Stadskantoor, dit gaat op afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw ID-kaart afhalen.

ID-kaart Nederlander in het buitenland

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het Stadskantoor, dit gaat op afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw ID-kaart afhalen.

Paspoort voor vluchtelingen

Een paspoort voor vluchtelingen vraagt u persoonlijk aan in het Stadskantoor, dit gaat op afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen.

Paspoort voor vreemdelingen

Een paspoort voor vreemdelingen vraagt u persoonlijk aan in het Stadskantoor, dit gaat op afspraak. De aanvraagprocedure duurt meerdere weken.

Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen inwoner Enschede

Bent u uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart kwijt of is het gestolen? U moet dit zo snel mogelijk doorgeven aan de gemeente. Inwoners van Enschede regelen dit snel met hun DigiD.