Meer groen en een rijkere diversiteit

12 maart 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

De Kroezehorst bloeit op met een groenere toekomst en een rijkere biodiversiteit. Buurtbewoners, de commissie wijkbudget en het wijkbeheer van de gemeente maakten in 2023 een prachtig plan.

Iedereen was enthousiast en betrokken. Dat leverde een ongekende mate van saamhorigheid en interactie op. We zagen en spraken elkaar nog nooit zoveel. En natuurlijk werd de buurt-app gebruikt Zo werd het Kroezehorstplein, de mooie, jonge bosuil en alle wel en wee gevolgd.

Oost met de dag groener

Maar het bleef niet bij woorden. Er werden ook daden gesteld! Op 2 maart boorden bewoners met plezier gaten in de oude bomen op het plein. Deze zomer nemen bijen en insecten in deze gaten graag hun intrek. Ook de hovenier is er druk in de weer. Met nieuwe bomen, een overvloed aan planten, vogelkasten en insectenhotels gaat het straks een adembenemend schouwspel worden. Iedereen kijkt vol verwachting uit naar het eindresultaat deze zomer als alles groeit en bloeit!

Heeft u een idee? Wijkbudget!

Niet alleen de bewoners rond de Kroezehorst ervaarden de voordelen van het wijkbudget. Het Elshorstplein is flink opgeknapt. Er is nu meer groen en er staan nieuwe houten speeltoestellen. Ook het hondenrenveld aan de Anemoonstraat ziet er mooi uit met speelattributen en een haag rondom.
Heeft u een idee om uw buurt nog mooier te maken? Kijk op jijmaaktdebuurt.nl.