Wie verdient er volgens u een koninklijke onderscheiding: ere wie ere toekomt voor de lintjesregen 2025

08 mei 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

10 inwoners van de gemeente Enschede werden tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 26 april 2024 verrast met een Koninklijke onderscheiding. Kent u nu ook iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang?

Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze mensen vaak niet eens meer kunnen bestaan. Daarom roept de 
burgemeester iedereen op om deze mensen voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.

Lange procedure

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de “Algemene Gelegenheid”, ook wel de “lintjesregen” genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen voor 2025 uiterlijk 15 juni 2024 al worden ingediend bij de gemeente Enschede.

Meer informatie

Wilt u iemand voordragen of wilt u meer informatie over de criteria? Neem dan contact op met Marijke Wolterink. Ze is telefonisch te bereiken via 06 – 10 27 08 55 of per e-mail: kabinet@enschede.nl.
Meer informatie over de lintjesregen is ook te vinden op de website van de gemeente Enschede, onder Jubilea en onderscheidingen of op www.lintjes.nlexterne-link-icoon