Klimaatadaptatie

Over 30 jaar is het weer anders dan nu. Zware regenbuien komen vaker voor. Dit maakt de kans op wateroverlast groter. Hittegolven duren langer en zijn heter. ‘s Nachts blijft het erg warm. De stad warmt op. Er zijn lange perioden waarin het juist niet regent. De grond droogt uit. Planten en bomen verdrogen. Op deze pagina ziet u hoe we samen Enschede kunnen aanpassen aan het klimaat van de toekomst.

Wat u zelf kunt doen

Maak ruimte voor natuur en water in uw tuin. Bloemen, planten, struiken en bomen maken uw omgeving koeler op warme dagen en bieden dieren zoals bijen en vlinders een schuilplaats en voedsel. Laat regenwater van het dak naar een groene plek in de tuin stromen. De tuin verdroogt dan minder snel, waardoor planten en bomen langer groen blijven. Omdat er minder regenwater in het riool komt, is de kans kleiner dat het riool overstroomt als het extreem hard regent.

U kunt bijvoorbeeld:

Kijk voor inspiratie en handige informatie op GroenBlauw Enschede. Kijk of u subsidie kunt krijgen op Subsidie GroenBlauw Enschede.

Wat doet de gemeente

Wat de gemeente doet om de stad voor te bereiden op het weer van de toekomst, leggen we uit in de video Klimaatadaptatie: op naar een GroenBlauw Enschede. Als u meer wilt weten, lees dan ons Water- en Klimaatadaptatieplan.

De gemeente werkt aan deze projecten: