Klimaatadaptatie

Over 30 jaar is het weer anders dan nu. Zware regenbuien komen vaker voor. Dit maakt de kans op wateroverlast groter. Hittegolven duren langer en zijn heter. ‘s Nachts blijft het erg warm. De stad warmt op. Er zijn lange perioden waarin het juist niet regent. De grond droogt uit. Planten en bomen verdrogen. Samen kunnen we Enschede aanpassen aan het klimaat van de toekomst.

Wat u zelf kunt doen

Maak ruimte voor natuur en water in uw tuin. Bloemen, planten, struiken en bomen maken uw omgeving koeler op warme dagen. Ze bieden dieren, zoals bijen en vlinders, een schuilplaats en voedsel. Laat regenwater van het dak naar een groene plek in de tuin stromen. De tuin verdroogt dan minder snel, waardoor planten en bomen langer groen blijven. Ook komt er minder regenwater in het riool. De kans is dan kleiner dat het riool overstroomt als het hard regent.

U kunt bijvoorbeeld:

U kunt hiervoor subsidie krijgen van de gemeente. Lees de voorwaarden op Subsidie GroenBlauw Enschede. Tips en ideeën vindt u op Groenblauwenschede.nlexterne-link-icoon.

Wat doet de gemeente