Communicatievisie

‘We zijn een open en transparante gemeente en we willen inwoners, ondernemers en partners goed en snel informeren. We gaan graag het gesprek aan en kiezen waar dat kan voor interactie, participatie en samenwerking’. Dat is kort samengevat de basis van de Communicatievisie van de gemeente Enschede. Op 22 februari 2016 heeft de gemeenteraad deze vastgesteld.

Veel mensen konden hierover meedenken. We vroegen inwoners online te reageren, leden van het Enschede Panel gaven hun mening en we voerden gesprekken met wijkraden en inwoners van Enschede. Al deze informatie is verwerkt in de definitieve visie.

De Communicatievisie is een leidraad voor hoe we als gemeente willen communiceren met inwoners en partners. We gaan hier dan ook daadwerkelijk mee aan de slag. Veel dingen doen we al: werken aan duidelijke brieven, initiatieven als jij maakt de buurt en samenlevingsgericht werken; werken vanuit behoefte en initiatieven vanuit inwoners of buurten. Daar gaan we mee door en blijven we verbeteren.

Van de Communicatievisie hebben we een animatiefilmpje gemaakt. In een paar minuten ziet u hoe de gemeente Enschede met inwoners, bedrijven en partners wil communiceren. Bekijk hieronder het filmpje en/of lees de volledige visie.

Communicatievisie gemeente Enschede